• Αναζήτηση
 • ΟΑΣΑ: Μέχρι το τέλος του μήνα οι ηλεκτρονικές κάρτες και τα εισιτήρια

  Μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει η διάθεση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών του ΟΑΣΑ, φέρνοντας πιο κοντά τις αστικές συγκοινωνίες στην ψηφιακή εποχή.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Μέχρι το τέλος του μήνα θα αρχίσει η διάθεση των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών του ΟΑΣΑ, φέρνοντας πιο κοντά τις αστικές συγκοινωνίες στην ψηφιακή εποχή.

  Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες θα αντικαταστήσουν τις σημερινές κάρτες απεριορίστων διαδρομών και η έκδοσή τους καθίσταται δυνατή αφού δόθηκε το «πράσινο φως» από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

  Εντός του Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθούν και οι πρώτες πύλες εισόδου στους σταθμούς του Μετρό και Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

  Οι κάτοχοι του ηλεκτρονικού εισιτηρίου ή της κάρτας θα περνούν ανέπαφα το εισιτήριό τους από τα νέα μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί από την περασμένη Ανοιξη σε όλους τους σταθμούς του δικτύου, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και το τραμ.

  Περίοδος προσαρμογής

  Η διαδικασία θα ξεκινήσει σταδιακά αλλά για κάποιο διάστημα θα παραμένουν ορισμένες πύλες εισόδου ανοικτές- δεν θα ανοίγουν δηλαδή ταυτόχρονα με το σκανάρισμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου- ώστε να περνούν όσοι έχουν χάρτινα εισιτήρια.

  Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, όλες οι πύλες θα κλείσουν όταν ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο αλλά αυτό προϋποθέτει την πλήρη εξοικείωση του κοινού με το νέο σύστημα.

  Για την εξοικείωση με τα νέα δεδομένα, ο ΟΑΣΑ προχωρά και σε εκπτωτικά προϊόντα, όπως η προσφορά δωρεάν εισιτηρίου με την αγορά δεκάδας μεμονωμένων ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

  Επίσης, προγραμματίζεται η έκδοση πακέτου προσφοράς 30 εισιτηρίων.

  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk