• Αναζήτηση
 • Αγιασμός στο 3ο Δημοτικό Αγίων Αναργύρων από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

  Αγιασμός στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

  ΤοΒΗΜΑ Team

  «Στο Ευαγγέλιο αναφέρεται πως σκοπός της ζωής είναι να αποκτήσουμε σοφία, δηλαδή γνώσεις, αλλά υπάρχει και μία ακόμη Σοφία, η άνωθεν κατερχομένη, η Σοφία και η αγάπη του Θεού. Αν δεν αγκαλιάσουμε αυτές τις δύο σοφίες δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε χαρισματικοί άνθρωποι», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, όπου τέλεσε τον Αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

  Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι «ο αγώνας όλων, του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Σχολικής Διεύθυνσης, του Δήμου και του σχολείου, πρέπει να έχει αυτή την σφραγίδα».

  Επιπρόσθετα, επισήμανε προς τους μαθητές ότι «σήμερα δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι αυτή η ημέρα, όταν μεγαλώσετε όμως θα θυμάστε με νοσταλγία αυτές τις όμορφες ώρες» και τους ευχήθηκε δύναμη, όρεξη και επιθυμία για να αποκτήσουν με τους κόπους τους ό,τι επιθυμούν.

  Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, η διευθύντρια του Σχολείου, ο προϊστάμενος της ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Κυριακός Μυκονιάτης, οι αστυνομικές αρχές, γονείς και μαθητές.

  Κοινωνία