Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Απάντηση στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κυρια Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έβαλε κατά ειρηνοδίκη μετά την απόρριψη της αίτησης σύστασης του σωματείου «Δικαιοσύνη για Όλους», έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Απάντηση στην επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας κυρια Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία έβαλε κατά ειρηνοδίκη μετά την απόρριψη της αίτησης σύστασης του σωματείου «Δικαιοσύνη για Όλους», έδωσε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Με ανακοίνωση της, η Ένωση αντιτίθεται στους οξείς χαρακτηρισμούς και τις προσωπικές επιθέσεις, εκτιμώντας ότι ειδικά όταν γίνονται απο πρόσωπα πολιτικά «οξύνουν αδικαιολόγητα μία ήδη τεταμένη κατάσταση και δίνουν αφορμές για ευθεία αμφισβήτηση και απονομιμοποίησητων συνταγματικών θεσμών».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε χαρακτηρίσει φασιστική την απόφαση απόρριψης του εν λόγω σωματείου, μέσω του οποίου φιλοδοξεί να παραστεί ως Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Siemens, τονίζοντας ότι τέτοιες αποφάσεις θα τις ζήλευαν και χουντικοί δικαστές.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας οργάνωσε συνέντευξη Τύπου μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου, ενώ επανήλθε στην πρεμιέρα της δίκης υπογραμμίζοντας ότι θα αναζητήσει και πειθαρχικές ευθύνες της δικαστικής λειτουργού που υπογράφει την απόφαση.

Οι δικαστές τονίζουν αναλυτικά:
«Σε αίτημα που κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για σύσταση σωματείου η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν απορριπτική διότι κατά την κρίση του δεν συνέτρεχαν οι νόμιμες προϋποθέσεις. Τα ιδρυτικά μέλη του Σωματείου προχώρησαν στη συνέχεια σε συνέντευξη Τύπου ασκώντας σκληρή κριτική σε βάρος της Προέδρου του Δικαστηρίου. Το δικαίωμα στην άσκηση κριτικής είναι αυτονόητο ακόμα κι’ όταν στρέφεται κατά δικαστικών λειτουργών ή των αποφάσεων που αυτοί εκδίδουν. Απαξιωτικοί ωστόσο χαρακτηρισμοί και προσωπικές επιθέσεις όπως ότι «δικαστικός λειτουργός αναλαμβάνει να βάλει τη σφραγίδα της δικαιοσύνης στην πιο φασιστική, στην πιο χουντική απόφαση που μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος (και νομικός) νους» και ότι «…δεν θα πειθαρχήσουμε στην φασιστική απόφαση του Ειρηνοδικείου..», ιδίως όταν προέρχονται από πολιτικά πρόσωπα, οξύνουν αδικαιολόγητα μία ήδη τεταμένη κατάσταση και δίνουν αφορμές για ευθεία αμφισβήτηση και απονομιμοποίησητων συνταγματικών θεσμών».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk