ΥΛΙΚΑ (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

200 γρ. κρεμμύδια, σε ροδέλες

200 γρ. πράσινες πιπεριές κέρατο (όχι καυτερές), σε ροδέλες

100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ½ κιλό χωριάτικο λουκάνικο, σε ροδέλες

4 γρ. μπούκοβο (ήπιο σε ένταση)

200 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες

αλάτι, πιπέρι

10 ολόκληρα φύλλα αρμπαρόριζα και 5 φύλλα ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το λουκάνικο και σοτάρουμε ακόμα 3 λεπτά. Ρίχνουμε το μπούκοβο και τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 3 λεπτά και προσθέτουμε νερό ώσπου να καλυφθούν τα υλικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για ακόμη 10 λεπτά, έως ότου να δέσει η σάλτσα.

Ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα σινουά και σουρώνουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του σινουά σε μια κατσαρόλα και τα υγρά σε άλλη κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε τα ολόκληρα φύλλα της αρμπαρόριζας. Σκεπάζουμε τα υγρά με μια μεμβράνη κουζίνας και αφήνουμε σκεπασμένα για 20 λεπτά ώστε να πάρουν το άρωμα. Ρίχνουμε τα υγρά στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε με την ψιλοκομμένη αρμπαρόριζα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016.