Υλικά (για 6 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1,5 κιλό χοιρινό (σπάλα), ξεκοκαλισμένο

3 πράσα, σε χονδρές ροδέλες

180 ml λευκό ξηρό κρασί

70 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα

70 γρ. αποξηραμένο μήλο, σε φέτες

70 γρ. σταφίδες της αρεσκείας μας

2 κ.σ. φασκόμηλο, τα φυλλαράκια

2 κιλά baby πατάτες, με τη φλούδα, κομμένες στη μέση

200 ml χυμό πορτοκαλιού

250 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου

Εκτέλεση

Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το μεταφέρουμε στη γάστρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C.

Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα πράσα για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για 3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και τα βάζουμε κι αυτά στη γάστρα. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, το φασκόμηλο, τις πατάτες, τον χυμό και τον ζωμό και ψήνουμε στους 130 °C για περίπου 5 ώρες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε υγρά (ζωμό και χυμό) κατά τη διάρκεια του ψησίματος.