Νέος διευθύνων σύμβουλος στο ΤΧΣ ο Βασίλης Κατσικιώτης

Η Άγκυρα ζητά να τερματιστεί «έως τα τέλη του έτους» η αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, εκτιμώντας πως οι στόχοι της αποστολής έχουν πλέον επιτευχθεί.

Νέα Εκτελεστική Επιτροπή απέκτησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου διορίζεται ο κ. Βασίλης Κατσικιώτης ενώ αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Eric Henri Paul Tourret. Το τρίτο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής είναι ο κ. Δημήτρης Φραγγέτης, εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλαδος.

Η θητεία τους αρχίζει με το διορισμό τους ή την ανάληψη των καθηκόντων τους, εφόσον αυτή έπεται χρονικά του διορισμού τους για σπουδαίο λόγο και γίνεται εντός ευλόγου χρόνου και λήγει στις 30 Ιουνίου 2017. Είναι πιθανόν η ανάληψη των καθηκόντων τους να καθυστερήσει καθώς τουλάχιστον ο κ. Κατσικιώτης θα πρέπει να αποχωρήσει από την υφιστάμενη θέση του.

Οι συνολικές ετήσιες μικτές αποδοχές του νέου CEO ορίζονται σε 220 χιλ ευρώ ετησίως, του αναπληρωτή CEO σε 185 χιλ. και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής σε 155 χιλ. ευρώ.

Οι αμοιβές επανέρχονται στα επίπεδα που είχαν πριν τις περικοπές που επέβαλε ο προηγούμενος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Επιλογής.

Παράλληλα, με την ίδια υπουργική απόφαση μειώνονται οι αποδοχές των μελών του Γενικού Συμβουλίου με τις ετήσιες μεικτές αποδοχές του προέδρου να διαμορφώνονται στις 120 χιλ. ευρώ και τα μέλη του να λαμβάνουν ετησίως το ποσό των 20 χιλ. ευρώ συν αποζημίωση 1000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νόμιμα.

Για τα μέλη εκείνα της Διοίκησης του Ταμείου που συμμετέχουν ως μέλη και στην Επιτροπή Ελέγχου του Ταμείου καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή ποσού χιλίων (1.000) ευρώ για κάθε συνεδρίαση στην οποία συμμετέχουν νομίμως, με ανώτατο όριο το ποσό των πέντε (5.000) ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk