Εισαγγελική έρευνα για την επιβολή των capital controls

Έρευνα για την επιβολή των capital controls, τον Ιούνιο του 2015, διενεργεί η Εισαγγελία καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, διερευνάται -υπό απόλυτη μυστικότητα- η τέλεση ή μη σοβαρότατων αδικημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διερευνάται εάν έχουν διαπραχθεί κακουργηματικού βαθμού ποινικά αδικήματα, όσο και άλλα εξίσου σοβαρά που αφορούν ακόμα και τα «πολιτειακά», ανάμεσα στα οποία και αυτό της «εσχάτης προδοσίας».

Έρευνα για την επιβολή των capital controls, τον Ιούνιο του 2015, διενεργεί η Εισαγγελία καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής», διερευνάται -υπό απόλυτη μυστικότητα- η τέλεση ή μη σοβαρότατων αδικημάτων.

Κατά τις ίδιες πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί (εδώ και μήνες) από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, διερευνάται εάν έχουν διαπραχθεί κακουργηματικού βαθμού ποινικά αδικήματα, όσο και άλλα εξίσου σοβαρά που αφορούν ακόμα και τα «πολιτειακά», ανάμεσα στα οποία και αυτό της «εσχάτης προδοσίας».

Της εισαγγελικής έρευνας προηγήθηκαν δεκάδες αναφορές πολιτών που διαμαρτύρονταν, όπως ανέφεραν, για την τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία περιήλθαν λόγω της επιβολής των εν λόγω τραπεζικών περιορισμών, κατόπιν απόφασης του τότε υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Έχουν ήδη εξεταστεί περίπου δέκα μάρτυρες, μεταξύ των οποίων πολίτες αλλά και οικονομολόγοι, προκειμένου να απαντήσουν στο ερώτημα αν οι περιορισμοί «επιβλήθηκαν εξ ανάγκης», ενώ ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός έχει ζητήσει και έχει ήδη στα χέρια του σχετικά στοιχεία (έγγραφα κ.λπ.) από αρμόδιες αρχές.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο εισαγγελέας «πέσει» πάνω σε ευθύνες μελών των κυβέρνησης, η έρευνα θα σταματήσει και ως προς το συγκεκριμένο σκέλος θα διαβιβαστεί η δικογραφία στη Βουλή για τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk