ΝΔ: Η κυβέρνηση ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ χαρακτηρίζοντας την «πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή», αλλά «ουραγό στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΝΔ χαρακτηρίζοντας την «πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή», αλλά «ουραγό στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής». Η κυβέρνηση η οποία υποσχόταν, στα λόγια, 3 δισ. ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα στους πρώτους 6 μήνες.. σημερα στην πράξη, μετά από σχεδόν 2 χρόνια, έχει εισπράξει ελάχιστα, τονίζουν Χρ.Σταϊκούρας και Απ.Βεσυρόπουλος, επικαλούμενοι τα στοιχεία της ΓΓΔΕ, που «εκθέτουν την κυβέρνηση».

Όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Απόστολος Βεσυρόπουλος, «τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής εκθέτουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Κυβέρνηση η οποία αφού είχε κάνει – προεκλογικά και μετεκλογικά – “σημαία” τις λίστες και το λαθρεμπόριο, σήμερα αποδεικνύεται ότι απέτυχε».

«Κυβέρνηση η οποία υποσχόταν, στα λόγια, 3 δισ. ευρώ έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα στους πρώτους 6 μήνες. Και σήμερα, στην πράξη, μετά από σχεδόν 2 χρόνια, έχει εισπράξει ελάχιστα» προσθέτουν και παραθέτουν στοιχεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν:

· Το 2013 και το 2014, ξεκίνησε ο έλεγχος σε 401 υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ. Από τις αρχές του 2015 έως σήμερα, ξεκίνησε ο έλεγχος σε 212 υποθέσεις. Μάλιστα το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε 44! Η ολοκλήρωση κάποιων ελέγχων, τα βεβαιωθέντα έσοδα, καθώς και τα ελάχιστα εισπραχθέντα ποσά (μόλις 38.000.000 ευρώ από την έναρξη ελέγχου της λίστας το 2013) είναι προϊόν δουλειάς και ωρίμανσης ελέγχων της προηγούμενης περιόδου.

· Μέχρι το 2015, ξεκίνησε ο έλεγχος 1.482 υποθέσεων εμβασμάτων του εξωτερικού. Εφέτος, η κυβέρνηση ξεκίνησε ελέγχους μόλις σε 9 υποθέσεις. Μάλιστα, το 1ο εξάμηνο του έτους, δεν έκανε κανέναν έλεγχο!

· Το 2014, έγιναν 27.365 έλεγχοι για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων. Το 2015, οι έλεγχοι συρρικνώθηκαν στους 8.859 και το 2016, ακόμη περισσότερο, στους 2.567! Επιπλέον, η κυβέρνηση επιδεικνύει, εκτός από ανικανότητα, και μια “περίεργη” αδράνεια στα ζητήματα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Συγκεκριμένα, συμπληρώνουν οι ίδιοι, «δεν έχει προχωρήσει η αξιοποίηση και διασταύρωση του συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια, που η σημερινή κυβέρνηση βρήκε έτοιμο και εγκατεστημένο. Ενώ η κυβέρνηση δεν προχώρησε στο διαγωνισμό για την μοριακή ιχνηθέτηση καυσίμων, στην τοποθέτηση συστήματος GPS στα βυτιοφόρα και συστήματος εισροών – εκροών στις εταιρείες παραγωγής και διακίνησης καυσίμων και στα διυλιστήρια, για να ελεγχθεί η διακίνησή τους σε όλα τα στάδια».

Τέλος, «υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τέλος του 2014, είχαν εισπραχθεί 34.300.000 ευρώ στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε η προηγούμενη Κυβέρνηση στην Τράπεζα της Ελλάδος για τη συγκέντρωση χρηματικών ποσών τα οποία προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Όσα περίπου είναι και όλα τα εισπραχθέντα μέχρι σήμερα ποσά από τη λίστα Λαγκάρντ! Αυτά τα ποσά κατευθύνθηκαν στην εκπαίδευση, την έρευνα, την υγεία και την κοινωνική αλληλεγγύη.»

» Η παρούσα Κυβέρνηση, το 2015, συγκέντρωσε μόλις 4.000.000 ευρώ! Αποδεικνύεται, λοιπόν, ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή, αλλά ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» καταλήγουν οι κ.κ. Χρ.Σταϊκούρας και Απ.Βεσυρόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk