ΥΠΟΙΚ: Μεγαλοεργολάβου οι εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο

Μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, και ειδικά με αφορμή την υπόθεση του Εύοσμου, το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να αναφέρει πως συγκεκριμένα στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, τα διαμερίσματα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό ανήκουν σε μεγαλοεργολάβο. Το υπουργείο απορρίπτει επίσης ως «παραπλανητικά» τα «περί έξαρσης των πλειστηριασμών», λέγοντας πως «το φαινόμενο δεν προέκυψε τα τελευταία χρόνια, πολύ δε περισσότερο την τελευταία διετία».

Μετά το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, και ειδικά με αφορμή την υπόθεση του Εύοσμου, το υπουργείο Οικονομικών σπεύδει να αναφέρει πως συγκεκριμένα στην υπόθεση της Θεσσαλονίκης, τα διαμερίσματα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό ανήκουν σε μεγαλοεργολάβο.

Το υπουργείο απορρίπτει επίσης ως «παραπλανητικά» τα «περί έξαρσης των πλειστηριασμών», λέγοντας πως «το φαινόμενο δεν προέκυψε τα τελευταία χρόνια, πολύ δε περισσότερο την τελευταία διετία».

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται «στις «εργατικές κατοικίες» του εργολάβου» και λέει πως από τα στοιχεία της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων προκύπτει ότι πρόκειται για μικρά διαμερίσματα (περί τα 50 τετραγωνικά).

«Όλα ανήκουν σε μεγαλοκατασκευαστή, ο οποίος έχει χρέος 12,5 εκατ. ευρώ και είναι άγνωστης διαμονής, ενώ σύμφωνα με το TAXIS τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι κενά» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Συνεχίζοντας, το υπουργείο υπογραμμίζει πως «τα περί έξαρσης των πλειστηριασμών είναι παραπλανητικά» και, παραθέτοντας και τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, αναφέρει πως «ήδη πριν την κρίση πραγματοποιούνταν ετησίως πάνω από 40.000 πλειστηριασμοί, άρα δεν πρόκειται για ένα φαινόμενο που προέκυψε τα τελευταία χρόνια, πολύ δε περισσότερο την τελευταία διετία».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει, το 2008 έγιναν 43.000 πλειστηριασμοί, το 2009 έγιναν 52.000 πλειστηριασμοί, το 2010 έγιναν 48.000 πλειστηριασμοί, το 2011 έγιναν 44.100 πλειστηριασμοί, το 2012 έγιναν 26.000 , το 2013 έγιναν 19.200 πλειστηριασμοί και το 2014 16.000 πλειστηριασμοί.

«Αντιθέτως, από τις αρχές του 2015 έπαψαν να γίνονται πλειστηριασμοί, μέχρι να διαμορφωθεί το απαραίτητο προστατευτικό πλαίσιο. Αφού αυτό διαμορφώθηκε, η πολύμηνη αποχή των δικηγόρων είχε ως αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί όλες οι υποθέσεις στο τελευταίο τρίμηνο του 2016» λέει η ανακοίνωση.

Και το ΥΠΟΙΚ σημείωνει ότι «συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι θα γίνουν 600 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του έτους» κάτι που το υπουργείο χαρακτηρίζει «πιθανότατα λανθασμένη ανάγνωση των στοιχείων μίας από τις διαθέσιμες πηγές πληροφόρησης, του ιστοχώρου του Ενιαίου Ταμείου Νομικών (deltio.tnomik.gr), όπου αναφέρονται 635 πλειστηριασμοί, πλην όμως μόνο οι 23 αφορούν το 2016 και οι υπόλοιποι το 2017, ενώ συμπεριλαμβάνονται απαιτήσεις προς κινητές αξίες και αξιώσεις ιδιωτών προς ιδιώτες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk