Νέο αίτημα αποφυλάκισης του βασικού μάρτυρα στο νέο παραδικαστικό

H όγδοη αίτηση αποφυλάκισης βασικού μάρτυρα του επονομαζόμενου «δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος» εξετάζεται την Τρίτη από το αρμόδιο δικαστήριο αναστολών.

H όγδοη αίτηση αποφυλάκισης βασικού μάρτυρα του επονομαζόμενου «δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος» εξετάζεται την Τρίτη από το αρμόδιο δικαστήριο αναστολών. Πρόκειται για τον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο που είχε καταδικασθεί τον Μάρτιο του 2012 σε πέντε φορές ισόβια για την υπόθεση της παράνομης εκμετάλλευσης από 21 άτομα (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ιδιώτες κ.ά.) αναδασωτέας έκτασης στην περιοχή της Αιξωνής στη Γλυφάδα. Οι περισσότεροι από τους κατηγρουμένους γι’ αυτή την υπόθεση έχουν αποφυλακισθεί.
Ο Δ. Παρασκευόπουλος προ αυτής της καταδίκης του είχε προχωρήσει σε δεκάδες αποκαλυπτικές καταθέσεις που οδήγησαν στο εδώλιο 104 κατηγορουμένους (δικαστές, δικηγόρους, επιχειρηματίες, ιερείς κ.ά.) για συμμετοχή σε νέο παραδικαστικό κύκλωμα. Το πρώτο είχε αποκαλυφθεί το 2004.
Τώρα ζητά την αποφυλάκισή του με το σκεπτικό ότι όχι μόνο δεν είναι ύποπτος φυγής αλλά και ότι τυχαίνει αστυνομικής προστασίας ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του λόγω του γεγονότος ότι είναι βασικός μάρτυρας στην υπόθεση εμπλοκής δικαστών και δικηγόρων. Οι περισσότερες από τις προηγούμενες αιτήσεις αποφυλάκισής του είχαν πάντως απορριφθεί για τυπικούς λόγους.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk