Χωρίς χειρουργό γιατρό η Κάρπαθος

Χωρίς χειρουργό γιατρό βρίσκεται η Κάρπαθος, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος. Σύμφωνα με τον Σύλλογο, ο μοναδικός χειρουργός της Καρπάθου αποσπάστηκε στην Κω τον Μάιο κι έκτοτε η θέση παραμένει κενή.

Χωρίς χειρουργό γιατρό έχει μείνει από τον περασμένο Μάιο η Κάρπαθος, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου, ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος.

«Υπάρχουν πολλά παιδιά, οικογένειες ομογενών, με πολλούς ηλικιωμένους, ΑμεΑ και άτομα που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και ιατρική φροντίδα, ενώ δεν είναι λίγα τα επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν καθημερινά» τονίζει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Όπως ενημερώνει, στα τέλη Μαΐου απέσπασαν τον μοναδικό χειρουργό της Καρπάθου σε άλλο νησί της Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα στην Κω, για να γίνει ο τέταρτος χειρουργός κατά σειρά που υπηρετεί στο νοσοκομείο – κέντρο υγείας της Κω.

Η απόσπαση είχε προσδιορισμένη χρονική διάρκεια δεκαπέντε ημερών, από τις 30 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, αλλά, όπως αναφέρει ο Σύλλογος, «παρότι η χρονική διάρκεια της απόσπασης έχει ήδη παρέλθει, ουδείς αρμόδιος επαναφέρει τον χειρουργό της Καρπάθου πίσω στη θέση του, παρότι ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στην έδρα του και να βοηθήσει το νησί με τις εξειδικευμένες γνώσεις του, εντούτοις οι υπεύθυνοι κωφεύουν και τον αφήνουν στην Κω, μη δίδοντας εξηγήσεις σε κανέναν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk