Σκληρή μάχη με τις φλόγες για τρίτη ημέρα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη βόρεια Εύβοια.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική, σε ύφεση βρίσκεται το δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς στη Λίμνη Ευβοίας, ενώ σε εξέλιξη παραμένει το ανατολικό μέτωπο βόρεια της μονής Αγίου Νικολάου Γαλατάκη.

Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας είχαν ξεκινήσει οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Από το μεσημέρι μάλιστα είχαν ενισχυθεί με έξι ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, μετά από σχετικό αίτημα του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας τις Δημοτικές Ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε πευκοδάσος της Κόνιτσας, σε περιοχή δυτικά των ιαματικών λουτρών του Αμάραντου, που ξέσπασε στις 15:00 μ.μ κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς, επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα με 28 άνδρες και δύο πεζοπόρα τμήματα. Ο δήμος της Κόνιτσας έχει διαθέσει δύο σκαπτικά μηχανήματα για την δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (06:00 – 18:00) εκδηλώθηκαν συνολικά 28 αγροτοδασικές πυρκαγιές.