Ως γνωστόν, η απόσταση που χωρίζει την επιτυχία από την αποτυχία δεν είναι μεγάλη. Στην περίπτωση του V40 Cross Country θαρρείς πως είναι τα 14,5 εκατοστά του περίφημου «ground clearance» εκείνα που σου χαρίζουν τη δυνατότητα να μιλάς για μια διαφορετική και άκρως επιτυχημένη πρόταση, η οποία κοσμεί την γκάμα της Volvo δίνοντας συνέχεια στη μακρά παράδοση που διαθέτει η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία στην κατηγορία των πολυμήχανων crossover.
Επενδύοντας στη σκανδιναβική αντίληψη της πολυτέλειας, στην αναμφίβολα υψηλή ποιότητα κατασκευής και στις προηγμένες εφαρμογές άνεσης και ασφάλειας, η έκδοση Cross Country του V40 όχι μόνο κατάφερε να υποστηρίξει στην πράξη τον διττό προσανατολισμό της αλλά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη ενός ιδιαίτερα απαιτητικού κοινού.
Δοκιμασμένες λύσεις


Τρία χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή του στους ευρωπαϊκούς δρόμους, το μικρομεσαίο crossover της Volvo ανανεώνεται ακολουθώντας στον βαθμό που του επιτρέπουν οι συμπαγείς διαστάσεις του τη λογική της σειράς 90. Ο πιο ασφαλής τρόπος για να ορίσεις τις απαραίτητες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα του V40 Cross Country είναι να απομονώσεις πολύ συγκεκριμένα στοιχεία του μπροστινού τμήματος, όπως οι μπροστινοί προβολείς με τα ενσωματωμένα φώτα ημέρας τεχνολογίας LED και η ανασχεδιασμένη γρίλια.
Οι ακροβολισμένες στον πίσω προφυλακτήρα απολήξεις της εξάτμισης, η προστατευτική «ποδιά» με τον λογότυπο της έκδοσης και τα σκουρόχρωμα πλαστικά που καλύπτουν τα χαμηλότερα τμήματα του αμαξώματος εξακολουθούν να ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του προσδίδοντας επιπλέον γοητεία.
Λύσεις που έχουν δοκιμαστεί στο πρόσφατο παρελθόν από τη σουηδική φίρμα και παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν συναντάς και στον θάλαμο επιβατών.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, ο οποίος μαζί με το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Sensus Connect High Performance, την έγχρωμη οθόνη των 7 ιντσών, το cruise control, τα χειριστήρια στο τιμόνι και τους αισθητήρες στάθμευσης επεκτείνουν τον ήδη μακρύ κατάλογο του βασικού εξοπλισμού χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση.
Ο ιδανικός συνδυασμός


Ενας τετρακύλινδρος – υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,5 λίτρου τεχνολογίας άμεσου ψεκασμού αναλαμβάνει, αποδίδοντας 152 ίππους και 250 Nm ροπής, να κεφαλαιοποιήσει την πολυπραγμοσύνη του V40 Cross Country Τ3.
Αντιστοίχως, την απουσία συστήματος τετρακίνησης από τη μικρότερη σε κυβισμό έκδοση του μικρομεσαίου διαστάσεων Volvo αντισταθμίζει το αυτόματο κιβώτιο των έξι σχέσεων, το οποίο άλλωστε αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εξοπλισμού.
Αντιλαμβανόμενος το V40 Cross Country ως μια ασφάλτινη πρόταση, η αρμονική συνύπαρξη των επιδόσεων με τις περιορισμένες ενεργειακές απαιτήσεις, οι διαχειρίσιμες αντιδράσεις του πλαισίου, η άνεση και η ασφάλεια που αισθάνεσαι από την πρώτη στιγμή στο αριστερό του κάθισμα δικαιώνουν την επιλογή σου.
Αντιθέτως, διακρίνοντας την ικανότητά του να κινείται μακριά από την άσφαλτο στην αυξημένη κατά τέσσερα εκατοστά απόσταση από το έδαφος, ο λόγος περνά στην απόλυτα ισορροπημένη ανάρτηση και στη… διαλλακτικότητα που εκείνη παρουσιάζει όταν και εφόσον της ζητηθεί.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ