Κυνήγι για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς ξεκινά ο Φίλης

«Σαφάρι» για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε πολιτικά κόμματα, βουλευτικά γραφεία, φορείς και όχι στις σχολικές αίθουσες ξεκινά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Ο υπουργός έχει ήδη στείλει επιστολή σε κόμματα και βουλευτές, ζητώντας μέχρι τις 10 Αυγούστου να έχουν επιλεγεί οι εκπαιδευτικοί που θα αρθεί η απόσπασή τους και να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

«Σαφάρι» για τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε πολιτικά κόμματα, βουλευτικά γραφεία, φορείς και όχι στις σχολικές αίθουσες ξεκινά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο υπουργός έχει ήδη στείλει επιστολή σε κόμματα, βουλευτές κλπ ζητώντας μέχρι τις 10 Αυγούστου να έχουν επιλεγεί οι εκπαιδευτικοί που θα αρθεί η απόσπασή τους και να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο κ. Φίλης γνωστοποιεί ότι επιδιώκει «να μειωθεί κατά 30% ο αριθμός των αποσπασμένων φέτος, ως μια έμπρακτη ενέργεια ενίσχυσης του σχολείου».

Στοιχεία που αφορούν έως τον Φεβρουάριο του 2016, δείχνουν ότι στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας υπηρετούν 371 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί. Στα γραφεία βουλευτών υπηρετούν 127 εκπαιδευτικοί και στα πολιτικά γραφεία των κομμάτων 62.

Στην Εκκλησία έχουν αποσπασθεί 74 εκπαιδευτικοί, ενώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπηρετούν 241 αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk