«Δε χωρούν άλλοι πρόσφυγες στα νησιά» λέει η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου

Να αντιληφθούν όλοι, και να δράσουν αντίστοιχα, ότι τα νησιά του βορείου Αιγαίου δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν άλλους πρόσφυγες πέρα από όσους ήδη διαμένουν στα οργανωμένα hotspots ζητά η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου. Με επιστολή της προς τους Γ. Μουζάλα και Δ.Βίτσα, ζητά μέτρα αποσυμφόρησης των νησιών, καθώς είναι «ανησυχητική» η «σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή» προσφύγων.

Να αντιληφθούν όλοι, και να δράσουν αντίστοιχα, ότι τα νησιά του βορείου Αιγαίου δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν άλλους πρόσφυγες πέρα από όσους ήδη διαμένουν στα ήδη θεσμοθετημένα και οργανωμένα hotspots ζητά η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου.

Με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας-επικεφαλής του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης Δημήτρη Βίτσα, επισημαίνει την «ανησυχητική κατάσταση» που διαμορφώνεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα και ζητά τη λήψη αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η κ. Καλογήρου κάνει λόγο για «σταθερή και μάλλον αυξανόμενη ροή» προσφύγων προς τα νησιά του βορείου Αιγαίου και τονίζει την ανάγκη πρόνοιας για την αποσυμφόρηση των νησιών «με δεδομένο ότι η χωρητικότητα των τριών Hot Spots έχει ήδη ξεπεραστεί».

«Εκτιμάμε ότι η κατάσταση που εν δυνάμει τείνει να διαμορφωθεί θέτει το ζήτημα με ακόμα πιο επείγοντα, σε σύγκριση με το παρελθόν, τρόπο» καταλήγει στην επιστολή της προς τους δύο υπουργούς η Χριστιάνα Καλογήρου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk