Επιμένει στις καταγγελίες της κατά Παπαγγελόπουλου η Γεωργία Τσατάνη

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, που διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με παρεμβάσεις του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία χειρίστηκε, κατέθεσε για πέμπτη συνεχή φορά η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, που διερευνά τις καταγγελίες σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχετικά με παρεμβάσεις του στην υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου την οποία χειρίστηκε, κατέθεσε για πέμπτη συνεχή φορά η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Η εισαγγελέας εφετών επιβεβαίωσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά μελών της Επιτροπής Θεσμών, διευκρινίζοντας ότι αφορά τη συμπεριφορά μόνο δύο μελών της.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε την αντίθεσή του για την ενέργεια της αυτή, κάνοντας λόγο για «ατόπημα» και τόνισε ότι θα έπρεπε να αποταθεί στην Επιτροπή Θεσμών αν είχε πρόβλημα.

Κατά τα άλλα, η κ. Τσατάνη επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και στις προηγούμενες συνεδριάσεις της. Πάντως δεν θέλησε ούτε να σχολιάσει ούτε να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις σε ό,τι ρωτήθηκε επίμονα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ότι δεν μπορεί να απαντήσει επί της ουσίας για λόγους δικονομικούς.

Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στην πρόεδρο της Επιτροπής και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα είχε καταθέσει η κ. Τσατάνη στην προηγούμενη συνεδρίαση, ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία για τη συνομιλία της με τον κ. Παπαγγελόπουλο και ότι επιφυλάσσεται να τα καταθέσει στα αρμόδια όργανα.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών Τάσια Χριστοδουλόπουλου κάλεσε την κ. Τσατάνη να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

«Επιβεβαιώνετε ότι είχατε παγιδεύσει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου;», ρώτησε η πρόεδρος της Επιτροπής.

«Τι ερώτηση είναι αυτή;», αντέδρασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Συγκρατηθείτε, κ. Βενιζέλε …», του απάντησε η κ. Χριστοδουλόπουλου και η αντιπαράθεση συνεχίστηκε.

Ευ. Βενιζέλος: «Εσείς συγκρατηθείτε. Να τηρήσετε τον κανονισμό και το σύνταγμα…».

Τάσια Χριστοδουλόπουλου: «Κυρία Τσατάνη, τι είδους αποδεικτικό μέσο είναι αυτό που έχετε για τη συνομιλία σας με τον κ. Παπαγγελόπουλο για το οποίο επιφυλάσσεστε;»

Γεωργία Τσατάνη: «Έχω πράγματι αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να το καταθέσω στα αρμόδια όργανα…».

Τάσια Χριστοδουλόπουλου: «Ένας μέσος πολίτης αντιλαμβάνεται, κατανοεί ότι κάνατε τηλεφωνική παγίδευση αυτής της συνομιλίας…».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Δεν ξέρετε να διευθύνετε την επιτροπή… παραβιάζετε τον κανονισμό…».

Χαράλαμπος Αθανασίου (ΝΔ): «Δεν είναι κατηγορούμενη, είναι σε ακρόαση η κ. Τσατάνη….».

Τάσια Χριστοδουλόπουλου: «Είναι συμβατό, τονώνεται το κύρος της δικαιοσύνης με τέτοιου είδους αποδεικτικά στοιχεία;…».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Ντρέπομαι που η Επιτροπή Θεσμών μετέρχεται σε τέτοια μέσα..».

Τάσια Χριστοδουλόπουλου: «Ντρέπεστε γι’ αυτό και δεν ντρέπεστε γι’ αυτό που είπε η κ. εισαγγελέας ότι παγιδεύει τηλέφωνα…»

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Από πού προκύπτει αυτό;»

Τάσια Χριστοδουλόπουλου: «Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια. Μην εξανίσταστε… Αυτά που λέει η κ. Τσατάνη παραπέμπουν σε τηλεφωνική υποκλοπή…».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Κυρία Τσατάνη, στην αναφορά σας είπατε ότι διαθέτετε μη νόμιμα αποδεικτικά στοιχεία;»

Γεωργία Τσατάνη: «Επαναλαμβάνω ό,τι ακριβώς έχω απαντήσει. Έχω αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα… Τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται…».

Τάσια Χριστοδουλόπουλου: «Δεν είναι νόμιμα…».

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Από πού βγάλατε το συμπέρασμα;»

Τάσια Χριστοδουλόπουλου: «Από την κοινή λογική. Πηγαίνετε στο δρόμο και ρωτήστε έναν μέσο άνθρωπο…».

Μάκης Βορίδης: «Δεν έχουμε κανονική διαδικασία. Δεν μπορεί να πετάγεστε και να λέτε δεν είναι νόμιμα…».

Τάσια Χριστοδουλόπουλου: «Το επιβεβαιώνει η ίδια…».

Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ): «Με ποιο δικαίωμα ρωτάτε να σας αποκαλύψει τι θα χρησιμοποιήσει για να προασπίσει τον εαυτό της. Δεν αντιλαμβάνεστε ότι ξεπεράσατε τα όρια;»

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ακόμα, προκαλώντας την αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος σημείωσε ότι αυτή η διαδικασία έτσι όπως γίνεται είναι χειρότερη και από φοιτητική συνέλευση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk