Σε αριθμό-ρεκόρ έφτασαν φέτος οι αιτήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που διεκδικούν μια θέση στα δημόσια σχολεία όλων των βαθμίδων για το σχολικό έτος 2016-2017.

Συνολικά κατατέθηκαν 92.955 αιτήσεις εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων για τις σχολικές μονάδες Γενικής Εκπαίδευσης και τα μουσικά σχολεία, ενώ από αυτούς οι 52.451 κατέθεσαν αιτήσεις για εργασία ως ωρομίσθιοι, σύμφωνα με το Έθνος.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και για πρώτη φορά τόσοι εκπαιδευτικοί -μέσω του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή- κατέθεσαν τις αιτήσεις προκειμένου να εργαστούν ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, εξοικονομώντας χρόνο και αποφεύγοντας την πολύωρη αναμονή στις ουρές που παρατηρούνταν τα προηγούμενα χρόνια έξω από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά τον αριθμό των αιτήσεων και τις ειδικότητες, πενταψήφιος ήταν ο αριθμός αιτήσεων για τους φιλολόγους (21.942), τους δασκάλους (13.450) και τους νηπιαγωγούς (11.123).

Οι φιλόλογοι βέβαια προηγούνται σε εξαιρετικά εντυπωσιακό βαθμό όσον αφορά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού μετά ακολουθούν οι μαθηματικοί οι οποίοι κατέθεσαν μόλις 5.621 αιτήσεις και οι καθηγητές φυσικής αγωγής με 4.983.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι καθηγητές πληροφορικής, αγγλικής γλώσσας, φυσικοί, θεολόγοι, οικονομολόγοι και άλλοι.