Ανέλκυση τμημάτων F-16 που είχε καταπέσει βορείως της Γαύδου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση ανέλκυσης τμημάτων του αεροσκάφους F-16 Blk 52+, το οποίο είχε καταπέσει λόγω μηχανικής βλάβης στις 4 Δεκεμβρίου 2014, στη θαλάσσια περιοχή 22 ναυτικά μίλια βορείως της Γαύδου, λόγω μηχανικής βλάβης. H ανέλκυση έγινε προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση ανέλκυσης τμημάτων του αεροσκάφους F-16 Blk 52+, το οποίο είχε καταπέσει λόγω μηχανικής βλάβης στις 4 Δεκεμβρίου 2014, στη θαλάσσια περιοχή 22 ναυτικά μίλια βορείως της Γαύδου, λόγω μηχανικής βλάβης.

Η ανέλκυση έγινε προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε σε βάθος 1.000 μέτρων από την Τρίτη 28 Ιουνίου έως τις 7 Ιουλίου και συμμετείχαν ομάδα εμπειρογνωμόνων της επιτροπής διερεύνησης του αεροπορικού ατυχήματος της πολεμικής Αεροπορίας, δύτες της κινητής ομάδας συντήρησης υποβρύχιων και θαλάσσιων εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του ελληνικού κέντρου θαλάσσιας έρευνας (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο είχε και την ευθύνη της ανέλκυσης.

Οι συμμετέχοντες επέβαιναν στο ωκεανογραφικό σκάφος «Αιγαίο». Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επέβαινε και κλιμάκιο της κατασκευάστριας εταιρείας του κινητήρα του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk