Βουλευτές της ΝΔ πήγαν στον Ν. Τόσκα για το camp στο ΑΠΘ

Aιφνιδιαστική επίσκεψη βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για να εκφράσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαμαρτυρία τους για την κατασκήνωση του κινήματος Νο Border στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας.

Aιφνιδιαστική επίσκεψη βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για να εκφράσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαμαρτυρία τους για την κατασκήνωση του κινήματος Νο Border στον προαύλιο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας.
Μάλιστα η επίσκεψη συνέπεσε χρονικά με σύσκεψη που είχε ο υπουργός με τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου και την οποία αναγκάστηκε να διακόψει για να συνομιλήσει με τους βουλευτές.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο σημειώνεται ότι «είναι φανερή η προσπάθεια της ΝΔ για τη δημιουργία τεχνητής έντασης με στόχο τη μικροκομματική εκμετάλλευση στο όνομα του δόγματος «νόμος και τάξη», που επιλέγει να προωθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όμως αυτή η στάση που ακολουθεί την ανάλυση των αποστράτων της Συγγρού δεν είναι παρά μια προσπάθεια ψευδεπίγραφης απεικόνισης της πραγματικότητας στη χώρα. Όταν εκ των πραγμάτων περιορίζονται να αναδεικνύουν ψευδώς απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις ως μείζονα ζητήματα διακινδύνευσης της δημόσιας ασφάλειας, χάνουν και τα ελάχιστα δείγματα πολιτικής αξιοπιστίας που ισχυρίζονται ότι διαθέτουν».

Σε αναρτήσεις του στο twitter ένας εκ των βουλευτών, ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, ανέφερε «Καλέσαμε τον Αν. Υπ. Προστασίας του Πολίτη να μπει τέλος στην ανομία που μετέτρεψε το ΑΠΘ σε κάμπινγκ αλληλέγγυων. Η ανεξέλεγκτη δράση του No Border camp οδηγεί στην πλήρη απαξίωση τόσο το ΑΠΘ, όσο και το κέντρο της πόλης μας».

Oι αναρτήσεις συνοδεύονταν από φωτογραφίες των πέντε βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην είσοδο του κτιρίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο κατ’ ευφημισμό αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αποδεικνύει με όσα λέει, ότι αγνοεί την πραγματικότητα, πολιτεύεται με αυταπάτες, ανέχεται προκλητικά την ανομία» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ για τον κ. Τόσκα.

Επίσης, από τη Συγγρού αναφέρεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσποιείται πως δεν ακούει, ούτε τις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών, ούτε τις παραγγελίες της Εισαγγελίας, «για τις αθλιότητες που συντελούνται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, απαξιώνοντας το χώρο της Παιδείας και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα».

Θεωρεί «απολύτως ελεγχόμενες καταστάσεις» τη συνεχή επέκταση της ανομίας, με τα όσα θλιβερά συμβαίνουν τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και τους πυρπολισμούς λεωφορείων από τους «γνωστούς-αγνώστους», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει πως οι δηλώσεις του κ. Τόσκα ανησυχούν ακόμη περισσότερο τους πολίτες.

«Η αδράνειά του, όσον αφορά στο σεβασμό της νομιμότητας και την ασφάλεια των πολιτών, είναι προκλητική»
καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Τόσκα: «Την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται με σοβαρά εθνικά θέματα, οι βουλευτές της ΝΔ επιδίδονται σε εικονικές μάχες χαρακωμάτων με αντίληψη μικροπολιτικής υστεροβουλίας και εμπάθειας την οποία, λυπάμαι, αλλά δεν προτίθεμαι να ακολουθήσω».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk