Κίνδυνος για νέο κύμα λουκέτων σε καταστήματα του Πειραιά

Aίτημα για επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων στον Πειραιά που έχουν πληγεί λόγω των έργων επέκτασης της γραμμής του τραμ κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης

Aίτημα για επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων στον Πειραιά που έχουν πληγεί λόγω των έργων επέκτασης της γραμμής του τραμ κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης στον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.
Στην επιστολή που του έστειλε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «οι σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών του τραμ και μετρό έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο, με παράλληλη απώλεια θέσεων εργασίας. Οι μέχρι σήμερα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο προσεχές διάστημα ένα νέο κύμα λουκέτων θα προκύψει στους πλέον εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, όπως Γρ. Λαμπράκη, Βασ. Γεωργίου, Εθν. Αντιστάσεως, πλατεία Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση και όχι μόνο, που εκτελούντα οι εργασίες του τραμ».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά επισημαίνει ότι «δεδομένης της ήδη εξαιρετικά επείγουσας κατάστασης, παρακαλούμε πολύ όπως εξετάσετε την δυνατότητα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που έχουν πρόσοψη σε δρόμους που εκτελούνται εργασίες τραμ και μετρό, στις οποίες έχει περιοριστεί αισθητά η εμπορικότητά τους. Ένα μέτρο που θα ανακουφίσει και θα συνεισφέρει στη βιωσιμότητα τους, αλλά και την τήρηση των θέσεων εργασίας, δίνοντας παράλληλα και το κίνητρο σε πολλές επιχειρήσεις να καταστούν ή να παραμείνουν ασφαλιστικά ενήμερες».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk