Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα πληροφόρηση τόσο στο προξενείο της Νίκαιας, όσο και στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε στη Γαλλία.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αρμόδιες αρχές στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι στιγμής οι νοσοκομειακές μονάδες της πόλης δεν έχουν ολοκληρώσει την ταυτοποίηση θυμάτων και τραυματιών ως προς την εθνικότητα.

Επίσης δεν υπήρξε μέχρι τώρα καμία αναζήτηση Έλληνα υπηκόου από συγγενή του στις προξενικές μας αρχές στην περιοχή.

Οι Έλληνες που κατοικούν στη Νίκαια, το Μονακό και την Κυανή Ακτή αριθμούν περί τις 2.500, στους οποίους προστίθενται και οι φοιτητές. Οι τελευταίοι, όπως και οι περισσότεροι από τους μόνιμους κατοίκους, έχουν επιστρέψει για διακοπές στην Ελλάδα.

«Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Κωνσταντίνα Πανέτη, προϊσταμένη του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Παρίσι.

«Η ελληνική πρεσβεία από την πρώτη στιγμή τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής και ενημερώνει τους έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο γαλλικό έδαφος» πρόσθεσε.

Ο κ. Γιάννης Ιωάννου, διπλωμάτης στο ελληνικό προξενείο της Νίκαιας, ανέφερε από την πλευρά του ότι «οι Έλληνες που ζουν στη Νίκαια είναι 300 άνθρωποι, όλοι ηλικιωμένοι, δεύτερης και τρίτης γενιάς» και πως «οι περισσότεροι από αυτούς είχαν φύγει για διακοπές στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη της Γαλλίας».