Φίλης: Έλεγχοι και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών

Μετά τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης προαναγγέλλει ελέγχους και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών. Μετά από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους ξενόγλωσσων φροντιστηρίων αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα αναλάβει να εξετάσει εάν όλα τα κέντρα ξένων γλωσσών λειτουργούν με την επίσημη άδεια.

Μετά τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης θα βάλει τάξη και στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών.
Επειτα από συνάντηση που είχε χθες με τους εκπροσώπους των ξενόγλωσσων φροντιστηρίων, αποφασίστηκε να συγκροτηθεί Επιτροπή που θα εξετάσει τα τεκταινόμενα στην ιδιωτική ξενόγλωσση εκπαίδευση, ώστε όλα τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών να λειτουργούν στο εξής μόνο εφόσον έχουν λάβει άδεια από τον ΕΟΠΠΕΠ, τον εθνικό οργανισμό πιστοποίησης προσόντων.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας προτίθεται να ελέγξει και όλους τους φορείς που χορηγούν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, καθώς στον χώρο αυτόν έχουν εμφανιστεί πολλά παραστρατήματα στο παρελθόν, με διάφορους φορείς πιστοποίησης να ανταγωνίζονται (όχι πάντα υγιώς) για το ποιος θα πάρει περισσότερους «πελάτες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk