• Αναζήτηση
 • Εκκληση Βαρθολομαίου για συμμετοχή όλων των Εκκλησιών στην Σύνοδο

  Έκκληση προς τις Εκκλησίες εκείνες, που έχουν δηλώσει πως δεν θα λάβουν μέρος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, να παραστούν έστω και την τελευταία στιγμή, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την άφιξη του στην Κρήτη. Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας αρχίζει την Πέμπτη στα Χανιά. Αποτελεί την πρώτη συνάντηση των Ορθοδόξων Προκαθήμενων και Επισκόπων μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1053.

  Έκκληση προς τις Εκκλησίες εκείνες, που έχουν δηλώσει πως δεν θα λάβουν μέρος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, να παραστούν έστω και την τελευταία στιγμή, απηύθυνε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά την άφιξη του το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κρήτη.

  Όπως είπε ο Παναγιώτατος, η ευθύνη για την απόφαση μη προσέλευσης «βαρύνει τας ιδίας τας Εκκλησίας» και τους προκαθημένους τους, καθώς δεν τιμούν την προ τεσσάρων μηνών συμφωνία της Γενεύης.

  Το σημαντικότερο γεγονός της Ορθόδοξης Εκκλησίας τα τελευταία 1.300 χρόνια, η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αρχίζει τις εργασίες της αύριο, Πέμπτη, στο Κολυμπάρι Χανίων και ως είναι εύλογο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου.

  Αποτελεί την πρώτη συνάντηση των Ορθοδόξων Προκαθήμενων και Επισκόπων μετά το Σχίσμα των Εκκλησιών το 1053.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk