Τρεις χαμηλόβαθμοι στρατιωτικοί είναι μεταξύ των συλληφθέντων μέλων πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και νησιά των Κυκλάδων. Στο κύκλωμα συμμετείχε, σύμφωνα με την Αστυνομία, και πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης που δεν εντοπίστηκε, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ειδικός φρουρός, που είχε περιφερειακό ρόλο.

Στο πλαίσιο ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση 33 μελών της οργάνωσης. Τα 32 από αυτά, όλοι Έλληνες, ηλικίας 22-57 ετών, συνελήφθησαν στη διάρκεια ευρείας κλίμακας επιχείρησης, Παρασκευή και Σάββατο, σε Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Έδεσσα, Σκύδρα, Σαντορίνη και Μύκονο.

Όπως προέκυψε, τουλάχιστον την τελευταία τετραετία, τέσσερις από τους δράστες, ηλικίας 42, 37, 42 και 41 ετών, προκειμένου να διακινούν ναρκωτικά, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, στην οποία ενέταξαν σταδιακά και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Ηγετικό ρόλο είχε ο 42χρονος, ο οποίος, από κοινού με τα άλλα τρία ιδρυτικά μέλη του κυκλώματος, οργάνωναν την προμήθεια με ναρκωτικά από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τη μεταφορά τους στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, τη Θράκη και τις Κυκλάδες. Εκεί τα διακινούσαν με τη βοήθεια των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, σε χρήστες των περιοχών αυτών.

Η οργάνωση, σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποιούσε δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αλεξανδρούπολη, όπου διακινούσε τα ναρκωτικά. Το ένα από αυτά ανήκε σε δύο από τα μέλη της, ηλικίας 31 και 34 ετών. Εκεί εργαζόταν άλλο ένα μέλος της, ηλικίας 26 ετών, ενώ στο δεύτερο κατάστημα εργαζόταν ένας 37χρονος από τους κατηγορουμένους.

Κατά την επιχείρηση σύλληψης των μελών του κυκλώματος, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αρχηγό του να επιβαίνει σε αυτοκίνητο. Ο 42χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, προσπάθησε να διαφύγει, εμβολίζοντας ταυτόχρονα δύο περιπολικά. Τελικά το όχημα του 42χρονου ανετράπη σε παρακείμενο αρδευτικό κανάλι και οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Σε έρευνες σε σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα των συλληφθέντων, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν 3 κιλά και 229,6 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, δενδρύλλιο χασίς ύψους 65 εκατοστών, 7,7 γραμμ. κατεργασμένου χασίς, 200 γραμμ. σπόρων χασίς, κοκαΐνη βάρους 39,79 γραμμ., οκτώ ζυγαριές ακριβείας, 38 μεταλλικά και πέτρινα αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας, 76 αρχαία νομίσματα, δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων, περίστροφο, αεροβόλο πιστόλι και πιστόλι κρότου, σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού, γεμιστήρα και δύο φυσίγγια, βιβλιάριο καταθέσεων, δύο tablet, σκληρός δίσκος, 30.625 ευρώ, 37 κινητά τηλέφωνα, 13 αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Με δικογραφία σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αρχαιοτήτων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης.