Καταγγελίες ΟΙΕΛΕ για εκπαιδευτικούς με παράνομους τίτλους

Την καταγγελία ότι εκπαιδευτικοί που κατέχουν παράνομους τίτλους προσελήφθησαν στο Δημόσιο έκανε σήμερα, Πέμπτη, η ομοσπονδία των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία (ΟΙΕΛΕ).

Την καταγγελία ότι εκπαιδευτικοί που κατέχουν παράνομους τίτλους προσελήφθησαν στο Δημόσιο έκανε σήμερα, Πέμπτη, η ομοσπονδία των καθηγητών στα ιδιωτικά σχολεία (ΟΙΕΛΕ).
Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε προχθές, Τρίτη, την πρόσληψη 456 εκπαιδευτικών που είχαν επιτύχει στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με την καταγγελία της ΟΙΕΛΕ, βρίσκονται και μερικοί που κατέχουν παράνομους τίτλους σπουδών «απο παρόχους της ιδιωτικής εκπαίδευσης».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, «η ΟΙΕΛΕ πληροφορήθηκε ότι τις προηγούμενες ημέρες υπεγράφη λίστα διοριστέων του διαγωνισμού 5Κ/2015 (ΦΕΚ 6/27.10.2015) του ΑΣΕΠ και οι εγγεγραμμένοι της λίστας διορίζονται άμεσα στο Δημόσιο. Μετά από σύγκριση των στοιχείων από τους πλαστούς-παράνομους τίτλους ιδιωτικών ΤΕΕ με τους πίνακες διοριστέων του συγκεκριμένου διαγωνισμού του ΑΣΕΠ διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 κάτοχοι παράνομων, δήθεν «άριστων» (με είκοσι), τίτλων σπουδών από τα συγκεκριμένα ιδιωτικά ΤΕΕ στη λίστα, όπου τοποθετήθηκαν με βάση τον τίτλο αυτό».
Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζήτησε με επιστολές της προς τον ΑΣΕΠ και τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης «να γίνει άμεσα διαγραφή των κατόχων παράνομων τίτλων από τον συγκεκριμένο πίνακα διοριστέων και να εφαρμοστεί σχετικό πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης».
Η ΟΙΕΛΕ ζητεί «να γίνει έλεγχος της πολιτείας στους τίτλους σπουδών όσων συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του Δημοσίου με βάση όσα ορίζει το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και να αποκατασταθούν συνθήκες διαφάνειας για να μην οξύνονται οι ανισότητες».
Έλεγχος σε μετακινήσεις μαθητών προς ιδιωτικά σχολεία
Ταυτόχρονα όμως έλεγχος θα γίνει από το υπουργείο Παιδείας και σε μετακινήσεις μαθητών από δημόσια προς ιδιωτικά σχολεία ειδικά στην τελευταία τάξη του Λυκείου. Πρόκειται για άλλη καταγγελία της ΟΙΕΛΕ που ανέφερε σε επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας ότι δεκάδες μαθητές μετεγγράφησαν μετά τον Νοέμβριο του 2015 από δημόσια σε ιδιωτικά σχολεία.
Το φαινόμενο αυτό, κατά την ΟΙΕΛΕ, παρατηρήθηκε κυρίως σε ιδιωτικό σχολείο των Ιωαννίνων.
Μετά την καταγγελία της Ομοσπονδίας ωστόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Γιάννης Παντής ζήτησε, εγγράφως, από όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης:
* Να κοινοποιηθεί στο υπουργείο Παιδείας ο αριθμός των μαθητών που μετεγγράφηκαν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, από δημόσια σε ιδιωτικά λύκεια στην τελευταία τάξη του λυκείου ανά σχολική μονάδα (προέλευσης και υποδοχής).
Η Ομοσπονδία είχε καταγγείλει συγκεκριμένα ότι «το γεγονός των μαζικών μετεγγραφών έχει περιέργως συμπέσει με την ανακοίνωση την ίδια περίοδο του υπουργείου Παιδείας για τον τρόπο κτήσης του απολυτηρίου της Γ’ Λυκείου και την πλήρη αποσύνδεσή του από τις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».
«Με λίγα λόγια», αναφέρει η Ομοσπονδία, «ο απολυτήριος βαθμός της Γ’ Λυκείου που αντιστοιχείται με το επίπεδο 4 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, που οδηγεί σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και σε εγγραφή σε ξένο πανεπιστήμιο εξαρτάται πλέον απολύτως από ενδοσχολικές διαδικασίες».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk