«Ο πατέρας του Ευκλείδη δεν είναι ο Γουόρεν Μπάφετ» λένε στο περιβάλλον Τσακαλώτου

«Δυστυχώς ο πατέρας του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν είναι ο Γουόρεν Μπάφετ για να κερδίσει 702.000 ευρώ μέσα σ’ ένα χρόνο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα» λένε στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών.

«Δυστυχώς ο πατέρας του Ευκλείδη Τσακαλώτου δεν είναι ο Γουόρεν Μπάφετ για να κερδίσει 702.000 ευρώ μέσα σ’ ένα χρόνο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα» λένε στο περιβάλλον του υπουργού Οικονομικών.

«Ειδικά, μάλιστα, όταν είχε επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια που, όπως όλοι γνωρίζουν, έχασαν σε αξία τις εν λόγω χρονιές, γι’ αυτό και τα περιουσιακά στοιχεία παρουσιάζουν μείωση» προσθέτουν.

Με αφορμή δημοσιεύματα μετά την δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες του κ. Τσακαλώτου, από το περιβάλλον του Υπουργού αναφέρουν τα εξής:

1. Χαρακτηρίζουν αναληθές και αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής δημοσίευμα το οποίο «αναφέρει ότι μεταξύ 2011 – 2012 «ο κ. Τσακαλώτος πήρε τα δικά του «ρίσκα» αποκτώντας ομόλογα 1.177.075 ευρώ και 458.580 λιρών Αγγλίας»».

«Για να προκύψουν, όμως, τα νούμερα αυτά, ο συντάκτης πρόσθεσε και περιουσιακά στοιχεία που είχαν αποκτηθεί το 2003, χωρίς, μάλιστα, να λαμβάνει υπόψη του ότι τα περισσότερα έχουν ήδη πωληθεί!» σημειώνουν από την πλευρά Τσακαλώτου.

2. Από το περιβάλλον του Υπουργού Παραπέμπουν επίσης στη στήλη 2 («κατάσταση ή μεταβολή») του Πόθεν Έσχες σύμφωνα με την οποία «είναι προφανές τι έχει πωληθεί και τι παραμένει στην κατοχή του Υπουργού. Η πραγματική εικόνα της περιουσιακής κατάστασης του Υπουργού Οικονομικών προκύπτει αν εξετάσει κανείς την αποτίμηση των περιουσιακών του στοιχείων. Σε σχέση, μάλιστα, με το «πόθεν έσχες» της προηγούμενης χρονιάς θα διαπιστώσει ότι η αξία του χαρτοφυλακίου του είναι συνολικά μειωμένη. Το ίδιο συμβαίνει και για τις τραπεζικές καταθέσεις, οι οποίες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι και αυτές μειωμένες».

3. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Όσον αφορά τα ακίνητα η φράση του δημοσιεύματος «παρουσιάζει επτά εγγραφές σε ακίνητα», διαστρεβλώνει την πραγματικότητα καθώς πρόκειται για τρία ακίνητα (πατρικό στην Πρέβεζα, ακίνητο εξ ημισείας με τη σύζυγό του και ακίνητο του πατέρα του). Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα, ο Υπουργός Οικονομικών είναι συνδικαιούχος στους συγκεκριμένους επενδυτικούς λογαριασμούς, δεν ασχολείται ο ίδιος με τη διαχείρισή τους καθώς δεν του ανήκουν τα χρήματα. Όλοι οι Έλληνες γονείς έχουν τα παιδιά τους συνδικαιούχους! Και ο πατέρας του υπουργού δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk