Από τις διακοπές στις Πανελλαδικές για τους μαθητές Γ’ Λυκείου

Αύριο, Τετάρτη, σταματάνε τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας, τα οποία όμως πρακτικά έχουν… κλείσει απο τις 22 Απριλίου.

Αύριο, Τετάρτη, σταματάνε τα μαθήματα στα σχολεία της χώρας, τα οποία όμως πρακτικά έχουν … κλείσει απο τις 22 Απριλίου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις εφέτος ξεκινούν στις 16 Μαΐου και οι μαθητές των λυκείων μετά τις διακοπές του Πάσχα ουσιαστικά γύρισαν στα σχολεία για τρεις ημέρες.
Μια απόδειξη ακόμη έτσι του ότι το ελληνικό σχολείο βρίσκεται υπό διάλυση αποτελεί ο τρόπος οργάνωσης των ωρολόγιων προγραμμάτων του, καθώς σε μια χώρα σε ασφυκτικά πολλή εξεταστέα ύλη και κενά στις τάξεις που φτάνουν μέχρι τον Μάρτιο, τα μαθήματα στα λύκεια ουσιαστικά τελειώνουν στις 22 Απριλίου. Και στη συνέχεια ξακινάει μια σχεδόν δίμηνη εξεταστική διαδικασία για όλες τις κατηγορίες των εξεταζόμενων.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα ξεκινήσουν εφέτος στις 16 Μαΐου με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Όπως έχει γράψει ήδη «Το Βήμα», ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιστροπής Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας έχει εφέτος αλλάξει (έπειτα από προσωπικό του αίτημα) και τον αντικατέστησε η μέχρι πέρυσι αντιπρόεδρος της επιτροπής, έμπειρη φιλόλογος.
Οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα πραγματοποιηθούν εφέτος πριν από τις απολυτήριες ενδοσχολικές εξετάσεις.
Μέσα σε αυτό το κλίμα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) αποφάσισε την ερχομένη εβδομάδα την πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων με θέμα τις κινητοποιήσεις του κλάδου. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 21 Μαΐου από τη γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.
Πάντως, όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει εκδώσει το υπουργείο Παιδείας:
* Οι πανελλαδικές εξετάσεις διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του β’ τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα που είναι Γενικά Λύκεια. Αν κρίνεται αναγκαίο για την αντικειμενική διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως εξεταστικά κέντρα σχολικά συγκροτήματα στα οποία στεγάζονται Γενικά Λύκεια. Τα εξεταστικά κέντρα ορίζονται με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
* Η διάρκεια της γραπτής εξέτασης των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων είναι τρίωρη, εκτός αν, σε ειδικές περιπτώσεις, ορίζεται διαφορετικά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων (ΚΕΕ).
* Οι πανελλαδικές εξετάσεις διενεργούνται στις αίθουσες των εξεταστικών κέντρων ενώπιον δύο επιτηρητών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk