«Όχι» των θεσμών στο αίτημα Φίλη για προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών

«Όχι» είπαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν, στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη αναφορικά με το αίτημα του για μόνιμες προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών.

«Όχι» είπαν οι εκπρόσωποι των θεσμών, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που υπάρχουν, στον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη αναφορικά με το αίτημα του για μόνιμες προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας.
Μάλιστα, όπως και το υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το θέμα συνδέθηκε ανοικτά με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που γίνεται από την κυβέρνηση με τους θεσμούς, οπότε τα νέα δεν ήταν ευχάριστα για τον κ. Φίλη ο οποίος επέμενε επί μήνες σε μια συνάντηση με το αίτημα των προσλήψεων μόνιμων εκπαιδευτικών «υπό μάλης».
Από πλευράς ΔΝΤ εκφράζονται επίσης ζωηρές αντιρρήσεις στην επαναφορά της εποπτείας από το υπουργείο παιδείας στα ιδιωτικά σχολεία.
«Αναφορικά με την ανάγκη μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης επέμεινε στις θέσεις του. Από την πλευρά τους οι θεσμοί συνέδεσαν το θέμα αυτό με την εξέλιξη της αξιολόγησης και τον διάλογο που διεξάγεται σε κεντρικό επίπεδο για τις δημοσιονομικές εξελίξεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας επί του θέματος.
Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι «μετά και τη σημερινή διαβούλευση του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη με τους θεσμούς σε ανώτατο επίπεδο, διαπιστώθηκε πρόοδος των συζητήσεων σε αρκετά σημεία που μπορεί να οδηγήσει σε συμφωνία για τα ζητήματα της εκπαίδευσης, με βάση τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ που θα αποτιμούν τη σημερινή κατάσταση του σχολείου στα χρόνια της κρίσης και δεν θα αποτελούν γραμμική συνέχεια της έκθεσης του 2011. Οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ θα συνταχθούν σε δύο φάσεις, τον Ιούνιο του 2016 και τον Ιούλιο του 2017. Η διαβούλευση για τη ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων καθημερινής λειτουργίας της εκπαίδευσης θα συνεχιστεί σε τεχνικό επίπεδο».
Τα θέματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ ωστόσο είναι προφανές ότι δεν αποτέλεσαν την «καρδιά» των συζητήσεων που έγιναν σήμερα, Τρίτη, καθώς έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί στο παρελθόν.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk