Υλικά για 4 άτομα

4 κ.σ. adjika

4 χοιρινές μπριζόλες

400 γρ. ρεβίθια βρασμένα

1 κρεμμύδι σε φέτες

1 λίτρο ζεστό νετό

1 κύβος κοτόπουλο Knorr

1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος

για την adjika

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια

1 καρότο μεγάλο βρασμένο

2 κλαράκια σέλινο

1 ξινόμηλο σε κομμάτια

2 καυτερές πιπεριές σε κομμάτια

1 σκελίδα σκόρδο

1/2 κούπα φρέσκος κόλλιανδρος

1/2 κούπας φρέσκος βασιλικός

1/4 κούπας καρύδια καβουρντισμένα

Λίγο άνηθο

1 κ.σ. ξύδι

1 κ.σ. κόλιανδρος

λίγη κανέλα, μοσχοκάρυδο, κύμινο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Για την adjika

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στον επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να γίνουν κρέμα. Διατήρουμε σε βάζο στο ψυγείο.

Για το κρέας

Μαρινάρουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και την adjika για 2 τουλάχιστον ώρες. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε μισό νερό και τον κύβο Knorr και αφήνουμε το κρέας, μαζί με το μαρινάρισμα να βράσει καλά μέχρι να μαλακώσει. Θα χρειαστεί μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Όταν έχουν εξατμιστεί τα υγρά, προσθέτουμε τα ρεβίθια, συμπληρώνουμε με το υπόλοιπο ζεστό νερό και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα. Προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε.

Η συνταγή αυτή δημιουργήθηκε στo πλαίσιo των Food blog Awards του περιοδικού BHMA GOURMET από τo food blog Τhe Foodie Anarchist.