• Αναζήτηση
  • Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο η Intralot σε έκθεση στο Λονδίνο

    Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο, το οποίο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Lianou Chalvatzis Architects, έκανε αισθητή την παρουσία της η Ιntralot στη μεγαλύτερη έκθεση gaming στον κόσμο ICE Totally Gaming 2016 που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο.

    Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο, το οποίο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Lianou Chalvatzis Architects, έκανε αισθητή την παρουσία της η Ιntralot στη μεγαλύτερη έκθεση gaming στον κόσμο ICE Totally Gaming 2016 που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Λονδίνο.
    Το αρχιτεκτονικό γραφείο ιδρύθηκε στο Λονδίνο από τον κ. Ερμή Χαλβατζή και την κυρία Νατάσα Λιανού, δύο νέους έλληνες αρχιτέκτονες που σταδιοδρόμησαν ως στενοί συνεργάτες της Ζάχα Χαντίντ και έχουν εμπλακεί σε μεγάλα διεθνή αρχιτεκτονικά πρότζεκτ.
    Σύμφωνα με τους δύο αρχιτέκτονες, το «London Iconic Pavilion», όπως ονομάζεται το περίπτερο της Intralot, «αποτελεί ένα μοναδικό, εμβληματικό, ευφυές και οικονομικά αποδοτικό παράδειγμα κινητής αρχιτεκτονικής, το οποίο μπορεί να συναρμολογηθεί, να λυθεί και να «πακεταριστεί» μέσα σε λίγες ημέρες, με σκοπό να ταξιδέψει τον κόσμο».
    Οι LC Architects, επισημαίνουν, οραματίσθηκαν και σχεδίασαν το περίπτερο βάσει υψηλών αρχιτεκτονικών ποιοτήτων και προδιαγραφών και με την ιδέα ότι μπορεί να ταξιδέψει το κόσμο, δημιουργώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «High-End» Κινητής Αρχιτεκτονικής, αποτελώντας πρότυπο σε διεθνές επίπεδο.
    Όπως αναφέρουν στο «Βήμα», η κεντρική ιδέα του σχεδιασμού βασίζεται στην οριοθέτηση και τον κατακερματισμό ενός θεωρητικά συνεχούς δυναμικού χώρου.
    Το περίπτερο αποτελείται από οκτώ βασικές περιοχές οι οποίες ορίζονται τόσο από τα οκτώ πέταλα που αναγεννιούνται πάνω από αυτές, αλλά και από την αντανάκλαση αυτών στο έδαφος. Η χορογραφία των πετάλων και το δίκτυο που δημιουργούν, παράγουν μοναδικούς χώρους και ένα περίπτερο τοπόσημο, εξηγούν.
    «Ο σχεδιασμός και η αιθέρια αίσθηση που αποπνέει συνολικά το pavilion βασίζεται στην ευφυή χρήση της γεωμετρίας, της υλικότητας και της μηχανικής με προβόλους οι οποίοι αιωρούνται έως και 10 μέτρα. Τα οκτώ «πέταλα» της κατασκευής είναι στατικά αυτοφερόμενα και είναι κατασκευασμένα έχοντας ως σκελετό ένα περιμετρικό «στεφάνι» από αλουμίνιο, το οποίο στη συνέχεια «ντύνεται» με ελαστικό ύφασμα» τονίζουν.
    «Με βάση τη «χορογραφία» του σκελετού και τον βαθμό ελαστικότητας του υφάσματος επιτυγχάνουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δημιουργώντας ένα προϊόν το οποίο βασίζεται σε μαθηματικές επιφάνειες και οι οποίες εκφράζουν στην γεωμετρία τους την ροή των δυνάμεων. Το εμβαδόν του περιπτέρου είναι 700 τ.μ. με μέγιστο ύψος 5,8 μέτρα» τονίζει το αρχιτεκτονικό γραφείο.
    «Όμοια όπως σε ένα project αστικού σχεδιασμού, οι λεωφόροι και οι άξονες χαράσσουν και διαμορφώνουν τον αστικό ιστό και την ταυτότητα μιας πόλης, αντίστοιχα στην κλίμακα του pavilion, οι διάφορες μικροπεριοχές χαράσσονται και δημιουργούνται με βάση το costumer journey, τις διάφορες μικροπεριοχές ενδιαφέροντος και τα προβαλλόμενα προϊόντα» σημειώνουν.
    Έτσι, συνεχίζουν, χωροθετούνται και διαμορφώνονται πολλαπλές περιοχές μέσα στο περίπτερο οι οποίες είναι σαφώς διαχωρισμένες με βάση μια συνεχή πορεία, μετάβαση και επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων τμημάτων.

    Βάσει του σχεδιασμού, δημιουργείται ένα δίκτυο κίνησης από διαδρομές για τους επισκέπτες, που ορίζουν τους χώρους και τις εκθεσιακές περιοχές. «Καθένας απ’ αυτούς τους χώρους αποτελεί ένα οικοσύστημα τεχνολογίας και καινοτομίας» επισημαίνουν.

    «Με βάση τα οριοθετημένα μικροσυστήματα που δημιουργούνται, οραματιζόμαστε αυτές τις περιοχές ως ένα δίκτυο το οποίο αναγεννιέται, ξεδιπλώνεται από το έδαφος και καλύπτει τον ουρανό του περιπτέρου σηματοδοτώντας την κάθε περιοχή. Αυτές οι τοπογραφίες αγκαλιάζουν τις διάφορες περιοχές, δημιουργώντας φαντασμαγορικούς χώρους και ατμόσφαιρες» επισημαίνει το αρχιτεκτονικό γραφείο.

    «Καθ’ όλη την διάρκεια του σχεδιασμού υπήρχε συνεχής επικοινωνία μεταξύ ψηφιακού και αναλογικού, λαμβάνοντας πληροφορίες και ανταλλάσσοντας δεδομένα μεταξύ των δύο αυτών κόσμων. Έτσι, οι ιδιότητες των υλικών αλλά και οι διάφοροι φυσικοί περιορισμοί, αποτελούν δημιουργικά σχεδιαστικά εργαλεία παράγοντας τελικά ένα κομψό, έξυπνο και οικονομικά αποδοτικό ντιζάιν, ακολουθώντας πιστά την φιλοσοφία των LC-A για «ευφυή κομψότητα»» παρατηρούν.

    Μάλιστα, συμπληρώνουν ότι το περίπτερο θα ταξιδέψει τον κόσμο, «προβάλλοντας ένα δείγμα καινοτόμου αρχιτεκτονικής και μηχανικής υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων».
    Κοινωνία
    Σίβυλλα
    Helios Kiosk