Δεν θα συμμετάσχει στη σύναξη των Ορθοδόξων ο Ιερώνυμος
Επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην απόφασή του να μην συμμετάσχει στην Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων που συγκαλεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Γενεύη στις 21 Ιανουαρίου.
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΕΚΟΨΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΙΚΟΥ ΦΙΛΗ ,ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΕΚΟΥ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗ, ΥΦΥΠ,ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗ,ΥΦΥΠ.ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΤΟΥ ΥΦΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΤΖΗ, ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΟΥ ΑΤΤΙΚΗ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ,ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ [ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ (File: EVX3_KOPH_PITA_ARXIEPISKOPH25.JPG )
Επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην απόφασή του να μην συμμετάσχει στην Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων που συγκαλεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Γενεύη στις 21 Ιανουαρίου.
Επιμένει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην απόφασή του να μην συμμετάσχει στην Σύναξη των Ορθοδόξων Προκαθημένων που συγκαλεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Γενεύη στις 21 Ιανουαρίου. «Τα προβλήματά μας δεν είναι προσωπικά» είπε ο Αρχιεπίσκοπος στα μέλη της 12μελούς Ιεράς Συνόδου αναφερόμενος στην απόφασή του να μην ταξιδέψει στην Γενεύη. Και η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να εκπροσωπηθεί η Εκκλησία της Ελλάδος από τους Μητροπολίτες Ηλείας κ. Γερμανό, Περιστερίου κ. Χρυσόστομο και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.
Ο κ. Ιερώνυμος ανέλυσε στους Μητροπολίτες τα προβλήματα που έχουν προκληθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στη σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο με αφορμή μια σειρά ζητημάτων όπως η λειτουργία του Γραφείου της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης στην Αθήνα και φέρεται να δήλωσε στους ιεράρχες ότι «πρέπει να υπάρχει σεβασμός στην Εκκλησία της Ελλάδας».