ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
2 πράσα, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 ml ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
100 γρ. ξινόχοντρο (τραχανά)
600 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χονδροκομμένο
αλάτι
40 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
100 γρ. πρόβειο στραγγιστό γιαούρτι
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
EKTEΛΕΣΗΣε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον ζωμό και τον ξινόχοντρο και στη συνέχεια το σπανάκι και λίγο αλάτι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά, ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από την εστία, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. *Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015.



