Τα βρόντηξε και ο πρόεδρος στο Συμβούλιο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται οι πρόεδροι των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των πανεπιστημίων, τα οποία «αποψιλώνονται» από τις αρμοδιότητές τους και υποβιβάζονται.

Μάρνυ Παπαματθαίου
Ο ένας μετά τον άλλο παραιτούνται οι πρόεδροι των Συμβουλίων Ιδρυμάτων των πανεπιστημίων, τα οποία «αποψιλώνονται» από τις αρμοδιότητές τους και υποβιβάζονται με διατάξεις που θα ενταχθούν στο σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα, το οποίο κατατίθεται στη Βουλή μετά τις γιορτές.
Όλα αυτά εκτός εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, κάτι που επισημαίνει στην επιστολή παραίτησής του ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ν. Ζούμπος την οποία και απέστειλε στον υπουργό Παιδείας και στον πρύτανη του ιδρύματος, καθηγητή κ. Γ. Πετράκο.
«Ο νέος υπουργός Παιδείας υποτίθεται ότι εγκαινίασε ένα εθνικό διάλογο για την εκπαίδευση στη χώρα μας, αλλά παράλληλα προωθεί ένα νομοσχέδιο με το οποίο τα Συμβούλια φαίνεται ότι διατηρούνται με ένα καινούργιο γνωμοδοτικό ρόλο» αναφέρει στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Ζούμπος.
«Η δική μας πρόθεση ήταν να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όλες μας οι προσπάθειες ήταν προς αυτή την κατεύθυνση, όπως αποδείχθηκε με τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδιασμού του ιδρύματος, καθώς και με τις παρεμβάσεις μας για τη σύνταξη οργανισμού και εσωτερικού κανονισμού και για τη διασφάλιση της ποιότητας των υπηρεσιών που παρέχονται. Σήμερα με λύπη σας ανακοινώνω ότι ο δικός μου ρόλος εδώ τελειώνει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ζούμπος.
«Επειδή η αποστολή των Συμβουλίων κατά την εκλογή μας ήταν εντελώς διαφορετική, θεωρώ ότι προσωπικά δεν μπορώ να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου και ότι θα πρέπει να εκλεγούν άλλα μέλη, τα οποία θα γνωρίζουν εξ αρχής το σκοπό τον οποίο θα υπηρετήσουν» καταλήγει η επιστολή παραίτησής του.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk