Κινητή μονάδα των Γιατρών του Κόσμου στον Ασπρόπυργο

Στον Ασπρόπυργο θα βρεθεί την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου για να σκορπίσει χαμόγελα «υγείας» στα παιδιά που θα την επισκεφθούν.

Στον Ασπρόπυργο θα βρεθεί την Τετάρτη 16 και την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου για να σκορπίσει χαμόγελα «υγείας» στα παιδιά που θα την επισκεφθούν. Πρόκειται για τη συνέχεια δυο προγραμμάτων που υλοποιούν οι Γιατροί του Κόσμου, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας από τον Φεβρουάριο του 2014. Μέχρι σήμερα, έχουν οφεληθεί 15.283 συνάνθρωποί μας, στη συντριπτική τους πλειονότητα παιδιά.
Το πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης παιδιών και ενηλίκων «Smile Project» και το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών «Child Immunization» θα συνεχιστούν με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI) για έναν ακόμη χρόνο. Σκοπός των προγραμμάτων είναι να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων που εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη για την ιατρική περίθαλψή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, εξασφαλίζουν σε πολίτες που έχουν ανάγκη, ανοιχτή πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.
Το «Smile Project» υλοποιείται στα Ανοιχτά Πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου σε Αθήνα και Πέραμα, αλλά και μέσω μίας άρτια εξοπλισμένης Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα και σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των παιδικών εμβολιασμών, μαζί με αυτό του παιδιατρικού ελέγχου, λειτουργεί μέσω των Ανοιχτών Πολυϊατρείων σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, μέσω της κινητής μονάδας.
Στόχος είναι, μέσα στους επόμενους 12 μήνες, να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα και να προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κινητή Ιατρική Μονάδα θα βρεθεί στον Ασπρόπυργο, όπου τα παιδιά του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό οδοντιατρικό και παιδιατρικό έλεγχο ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και παιδικοί εμβολιασμοί, εφόσον προκύψει η σχετική ανάγκη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο των Γιατρών του Κόσμου και τις αντίστοιχες δράσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.mdmgreece.gr.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk