Στα €250 παραμένει το επίδομα θέσης των νοσηλευτών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν, αύριο Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, έξω από το υπουργείο Υγείας, στις 10:00 π.μ., αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση του επιδόματος θέσης για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι το επίδομα θέση των νοσηλευτών θα παραμείνει στα 250 ευρώ απέσπασαν οι νοσηλευτές, κατά τη διάρκεια συνάντηση που είχε αντιπροωπία της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας Νοσηλευτών ΕΣΥ με τον αναπληρωτή υπουργό, Παύλο Πολάκη.

Οι νοσηλευτές σήμερα το πρωί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και αντιπροσωπία τους έγινε δεκτή από τον κ. Πολάκη.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ έλαβαν τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ότι το επίδομα των Προϊσταμένων Τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων θα παραμείνει στο ύψος των 250 ευρώ για όλους τους Προϊσταμένους Τμημάτων στον δημόσιο τομέα, είτε είναι νοσηλευτές, είτε όχι.

Η σχετική ρύθμιση θα διατυπωθεί στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε.

Επίσης, σε δεύτερο χρόνο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεσμεύτηκε για την ρύθμιση των υπερωριών και αργιών, καθώς και άλλων εργασιακών θεμάτων των νοσηλευτών.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιηήθηκε το πρωί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Υγείας οι νοσηλευτές του ΕΣΥ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που προβλέπει μείωση του επιδόματος θέσης για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των νοσοκομείων.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος αντιδρά στην κατάθεση του νομοσχεδίου «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», σύμφωνα με το οποίο «το επίδομα θέσης για όλους ανεξαιρέτως τους προϊσταμένους τμημάτων ορίζεται στο ποσό των 290 ευρώ», δηλαδή αυξάνεται κατά 50 ευρώ, ενώ ειδικώς «για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων μειώνεται στο ποσό των 150 ευρώ (μείωση 40%)».

Οι νοσηλευτές κάνουν λόγο για αιφνιδιαστική κατάθεση του νομοσχεδίου, χωρίς να έχει προηγηθεί διαβούλευση και καταλογίζουν τιμωρητική συμπεριφορά του κράτους τη μείωση του επιδόματος τους.

«Αυτή η δυσμενής μεταχείριση των νοσηλευτών δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στην πορεία των μισθολογικών ρυθμίσεων στη χώρα μας. Για πρώτη φορά εισάγεται διάταξη σε νομοσχέδιο, που καθιερώνει δυσμενή μισθολογική αντιμετώπιση των νοσηλευτών! Αντί, λοιπόν, η σημερινή κυβέρνηση να ενισχύσει τους διαχρονικά αδικημένους και κακοπληρωμένους νοσηλευτές, αναλογικά πάντα με το έργο που προσφέρουν, επιλέγει να τους αδικήσει με την σειρά της, χωρίς να τους εξασφαλίζει τουλάχιστον ισότιμη μεταχείριση με τους λοιπούς κλάδους εργαζομένων στο δημόσιο τομέα» σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, Δημήτρης Σκουτέλης.

Ενώ ο Αριστείδης Δάγλας Γενικός Γραμματέας της ΕΝΕ κάνει λόγο «για μια πρωτοφανή επιλογή, που φανερώνει πρωτίστως την άγνοια των κυβερνώντων εν σχέσει με τη νοσηλευτική καθημερινότητα εντός των δημόσιων νοσοκομείων. Το πλέον, όμως, λυπηρό στοιχείο, είναι ότι το επίμαχο νομοσχέδιο προσυπογράφεται και από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας! Άραγε ο αξιότιμος κύριος Υπουργός της Υγείας, που θέτει την υπογραφή του επί του νομοσχεδίου, δεν γνωρίζει ή δεν αναγνωρίζει την προσφορά των νοσηλευτών;»

Η ΕΝΕ ζητά την απόσυρση της εν λόγω διάταξης τονίζοντας ότι «οι νοσηλευτές δεν θα ανεχτούν τέτοιου είδους απαξιωτικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους, μειώνουν την αξία της προσφοράς τους και θίγουν το κύρος του νοσηλευτικού επαγγέλματος».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk