Χιλιάδες Γκάι Φοκς στους δρόμους του Λονδίνου, συγκρούσεις με αστυνομικούς

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Λονδίνο στη διάρκεια της ετήσιας Million Mask March (Πορεία των Εκατομμυρίων Μασκών), παγκόσμια διαμαρτυρία που πραγματοποιείται στην επέτειο της Νύχτας του Γκάι Φοκς. Χιλιάδες διαδηλωτές με μάσκες Γκάι Φοκς κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για να συμμετάσχουν στην αντικαπιταλιστική διαδήλωση.

Αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Λονδίνο στη διάρκεια της ετήσιας Million Mask March (Πορεία των Εκατομμυρίων Μασκών), παγκόσμια διαμαρτυρία που πραγματοποιείται στην επέτειο της Νύχτας του Γκάι Φοκς.

Χιλιάδες διαδηλωτές με μάσκες Γκάι Φοκς κατέβηκαν στους δρόμους του Λονδίνου για να συμμετάσχουν στην αντικαπιταλιστική διαδήλωση.

Διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε περιπολικό κοντά στο Γκριν Παρκ.

Αστυνομικοί σχημάτισαν φράγμα στην οδό The Mall, με το πλήθος να φωνάζει συνθήματα κατά της ανισότητας.

Από τις συγκρούσεις τραυματίστηκαν διαδηλωτές.

Πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το Παλάτι του Μπάκινχαμ, μακριά από τη συμφωνημένη πορεία της διαδήλωσης. Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν κώνους και πυροτεχνήματα, ενώ έφιπποι αστυνομικοί προσπάθησαν να περιορίσουν το πλήθος.

Η πορεία διοργανώνεται από το 2012 από τους Anonymous.

Σημειώνεται ότι η Μέρα του Γκάι Φοκς αποτελεί μια παλιά παράδοση υπέρ του βρετανικού πολιτεύματος και του καθεστώτος της μοναρχίας, η οποία όμως λόγω της ταινίας V for Vendetta συχνά αποκτά το ακριβώς αντίθετο νόημα.

Ο Γκάι Φοκς είχε αποπειραθεί στις 5 Νοεμβρίου 1605 να ανατινάξει το Κοινοβούλιο και να σκοτώσει τον βασιλιά της Αγγλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk