Ριζότο με αβγοτάραχο και λευκή σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα)

70 ml έ.π. ελαιόλαδο και 2 κ.σ. επιπλέον, για το τέλος

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

500 γρ. ρύζι αρμπόριο

150 ml λευκό ξηρό κρασί

2 λίτρα ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου

60 γρ. βούτυρο αγελάδος

80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 ματσάκι σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο

το ξύσμα από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα

80 γρ. λευκή σοκολάτα, κατά προτίμηση με 35% βούτυρο κακάο, τριμμένη

1 μπαστούνι αβγοτάραχο, σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε πλατιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει. Ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 1 λεπτό ακόμη. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό (όσο χρειαστεί), σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας συνεχώς και φροντίζοντας να απορροφηθούν τα υγρά προτού ρίξουμε την επόμενη δόση. Μόλις βράσει το ρύζι, al dente, προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το σχοινόπρασο, 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να χυλώσει.

Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Μοιράζουμε τη σοκολάτα στα πιάτα και στολίζουμε με το αβγοτάραχο.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk