Συνάντηση οικογενειών από τη Βόρειο και τη Νότιο Κορέα

Εκατοντάδες Νοτιοκορεάτες ξεκίνησαν να συναντούν μέλη των οικογενειών τους στη Βόρειο Κορέα, σε μία σπάνια συνάντηση οικογενειών που είχαν χωριστεί από τον πόλεμο. Οι συναντήσεις θα διαρκέσουν ολόκληρη την εβδομάδα και θα λάβουν χώρα στη βορειοκορεατική περιοχή Κουμγκάνγκ, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Εκατοντάδες Νοτιοκορεάτες ξεκίνησαν να συναντούν μέλη των οικογενειών τους στη Βόρειο Κορέα, σε μία σπάνια συνάντηση οικογενειών που είχαν χωριστεί από τον πόλεμο.

Οι συναντήσεις θα διαρκέσουν ολόκληρη την εβδομάδα και θα λάβουν χώρα στη βορειοκορεατική περιοχή Κουμγκάνγκ, κοντά στα σύνορα των δύο χωρών.

Εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χωριστεί από τον πόλεμο (1950-53), που προκάλεσε τη διαίρεση της κορεατικής χερσονήσου. Πολλοί από αυτούς πέθαναν χωρίς να μπορέσουν να ξαναδούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Σήμερα περίπου 66.000 Νοτιοκορεάτες μεταξύ των οποίων πολλοί ογδοντάχρονοι και ενενηντάχρονοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για να μετάσχουν σε μια ενδεχόμενη συνάντηση.

Από το 1988 πραγματοποιούνται παρόμοιες συναντήσεις, ανάλογα με την ένταση στη σχέση των δύο χωρών, ωστόσο τέτοιες συναντήσεις δεν είναι συχνές. Η προηγούμενη είχε πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2014.

Μιλώντας στο BBC, ο 89χρονος Λι Τάεκ-γκου είπε ότι θα συναντήσει την αδελφή του που είναι 20 χρόνια νεότερη. Την τελευταία φορά που την είδε ήταν μικρό κορίτσι και εκείνος νεαρός άνδρας που έφευγε με μία βάρκα προς τον Νότο, πιστεύοντας ότι θα επέστρεφε μετά τον πόλεμο.

Από τότε γράφει επιστολές στους γονείς του, γνωρίζοντας ότι δεν θα μπορεί να τις στείλει, καθώς δεν υπάρχει ταχυδρομική σύνδεση μεταξύ της Βορείου και της Νοτίου Κορέας.

Ο 89χρονος είπε ότι θέλει απλά να ευχαριστήσει την αδελφή του που είναι ζωντανή και να μιλήσουν για τους γονείς τους που έχουν πια πεθάνει.

Τις συναντήσεις οργανώνει ο Ερυθρός Σταυρός και οι συμμετέχοντες επιλέγονται τυχαία από έναν υπολογιστή που λαμβάνει υπόψη την ηλικία τους και την ιστορία της οικογένειάς τους. Επίσης, όσοι επιλέγονται περνούν από συνέντευξη και ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να εκτιμηθεί εάν μπορούν να ταξιδέψουν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk