Επανεξελέγη ο Ι. Γκόλιας πρύτανης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο με 92%

Με ποσοστό 92% επί των καθηγητών που ψήφισαν στις εκλογές που έγιναν την Τρίτη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και… κανέναν αντίπαλο επανεξελέγη ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Ιωάννης Γκόλιας.

Με ποσοστό 92% επί των καθηγητών που ψήφισαν (οι 326 από τους 353) στις εκλογές που έγιναν την Τρίτη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και… κανέναν αντίπαλο επανεξελέγη ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Ιωάννης Γκόλιας.
Η εκλογή του κ. Γκόλια είχε ακυρωθεί μετά την ένσταση, για τυπικούς λόγους, που είχε κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας πριν από ένα χρόνο η συνυποψήφιά του καθηγήτρια κυρία Τόνια Μοροπούλου.
Το Συμβούλιο του ιδρύματος συνεδρίασε ξανά με νόμιμη σύνθεση (δεν είχε συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδικασία ο τότε αντιπρύτανής του, αντικαθιστώντας τον πρύτανη που έλειπε) και πρότεινε τους ίδιους τρεις υποψηφίους στο εκλεκτορικό σώμα: τον κ. Γκόλια και τους κκ. Βασίλη Μάγκλαρη και Δημήτρη Τσαμάκη.
Οι δυο συνυποψήφιοι του κ. Γκόλια όμως τελικά παραιτήθηκαν από την υποψηφιότητά τους το προηγούμενο βράδυ της εκλογικής διαδικασίας (σ.σ. Δευτέρα) με αποτέλεσμα τη σχεδόν καθολική επιλογή του κ. Γκόλια από το εκλεκτορικό σώμα, ο οποίος άλλωστε υπήρξε επί ένα χρόνο επιτυχημένος στην άσκηση των καθηκόντων του ως πρύτανης.
Συγκέντρωσε δε τελικά το 64% (326 από 511) επί του συνόλου του εκλεκτορικού σώματος από το 51% (268 από 524) που είχε λάβει στην πρώτη εκλογή του, ένα χρόνο νωρίτερα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk