ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα)


Για τη βινεγκρέτ λεµονιού

15 γρ. µουστάρδα Dijon

135 ml χυµός λεµονιού

6 γρ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

540 ml έ.π. ελαιόλαδο

νερό

Για τις γαρίδες σοτέ

30 ml έ.π. ελαιόλαδο

160 γρ. γαρίδες

αλάτι

Για τη σαλάτα

120 γρ. διάφορα σαλατικά

αλάτι

60 γρ. φρέσκα φασολάκια, βρασµένα

80 γρ. ντοµατίνια, κοµµένα στα 2

10 γρ. αντσούγια, ψιλοκοµµένη

15 γρ. κάππαρη

200 γρ. γαλλικές πατάτες, βρασµένες, σε µικρά καρέ

20 γρ. φρέσκο κρεµµυδάκι, σε λοξές ροδέλες

5 γρ. ελιές Καλαµών, την ψίχα

50 γρ. κόκκινες πιπεριές, ψητές, κοµµένες σε µπαστουνάκια

2 αβγά βρασµένα, κοµµένα στα 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βινεγκρέτ λεµονιού

Ρίχνουµε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στον κάδο του µπλέντερ και τα χτυπάµε. Προσθέτουµε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν χρειαστεί, αραιώνουµε µε νερό.

Γαρίδες σοτέ

Καθαρίζουµε τις γαρίδες, πετώντας το κεφάλι και το κέλυφος και κρατώντας µόνο την ουρά. Κάνουµε µια τοµή µε ένα µαχαίρι κατά µήκος της ράχης της γαρίδας και αφαιρούµε το εντεράκι τραβώντας το µε τη βοήθεια µιας οδοντογλυφίδας. Ζεσταίνουµε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε τις γαρίδες, µέχρι να αποκτήσουν ωραίο χρώµα και να ψηθούν. Αλατίζουµε.

Σαλάτα

Αλατίζουµε τα σαλατικά και τα ανακατεύουµε προσθέτοντας λίγη από τη βινεγκρέτ. Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα φασολάκια, τα ντοµατίνια, την αντσούγια, την κάππαρη, τις πατάτες, το κρεµµύδι, τις ελιές και τις ψητές πιπεριές µε την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Αλατίζουµε και σερβίρουµε τα σαλατικά µε τα λαχανικά, τα αβγά και τις γαρίδες.