Τον ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Κριμπά φαίνεται να επιλέγει η κυβέρνηση για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), με έδρα το Παρίσι.
Σύμφωνα με έγγραφα του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού που αναρτήθηκαν στη «Δι@ύγεια», η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 35 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων «λόγω τοποθέτησης στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ του κ. Γ. Κριμπά».
Σε άλλο έγγραφο του υπουργείου εγκρίνεται δαπάνη 9 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων «λόγω της απαλλαγής του κ. Γ. Πρεβελάκη από τη θέση του μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ», ο οποίος το 2013 είχε αντικαταστήσει την κυρία Τίνα Μπιρμπίλη.
Η θέση του πρέσβη στη μόνιμη αντιπροσωπεία είναι γνώριμη για τον ομότιμο καθηγητή, καθώς είχε διατελέσει μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ την περίοδο 2001-2004, αντικαθιστώντας τον τότε πρέσβη της Ελλάδας στον διεθνή οργανισμό (1996-2001) και νυν ομότιμο καθηγητή του ΟΠΑ κ. Σπύρο Λιούκα.
Ο κ. Κριμπάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, εργάστηκε ως ερευνητής στο London School of Economics (LSE), ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης και ως αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ του Λονδίνου, ενώ το 1977 ορκίστηκε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει διατελέσει πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αθηνών και κοσμήτωρ της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει συγγράψει μονογραφίες για την οικονομική θεωρία της εργασίας, τη Γενική Θεωρία του Κέινς και τη θεωρία της οικονομικής εξέλιξης.