Με μπροστάρη τη Ζωή σκληρή επίθεση στη διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιμέτωπος με την καθολική αντίδραση κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο οποίος παρέστη και ενημέρωσε την Πολιτική γραμματεία και το προεδρείο της ΚΟ για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις επικείμενες εξελίξεις.

Αντιμέτωπος με την καθολική αντίδραση κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο οποίος παρέστη και ενημέρωσε την πολιτική γραμματεία και το προεδρείο της ΚΟ για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις επικείμενες εξελίξεις.

Στην ομοβροντία κατά της διαπραγματευτικής τακτικής και της ίδιας της διαπραγματευτικής ομάδας πρωτοστάτησε σύμφωνα με πληροφορίες η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ούτε λιγο ούτε πολύ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοπιστία και εγκατάλειψη των δεσμεύσεων της Θεσσαλονίκης. Κατά τον τροπο αυτό έκανε μια πολιτική τοποθέτηση, η οποία ερμηνεύτηκε ως αποκαλυπτική των διαθέσεών της.

Στο ίδιο πνεύμα αν και με αλλα στοιχεία κριτικής, στον κ. Δραγασακη επιτέθηκαν και αλλα μέλη της ΠΓ κατά κύριο λόγο εκπρόσωποι του Αριστερού Ρεύματος, αλλά και θεωρούμενοι μέχρι πρότινος «προεδρικοί» όπως ο Ρούντι Ρινάλντι κ.α.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της Βουλης Αλ. Μητροπουλος άσκησε κριτική για την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου και όσα αυτή συνεπάγονταν.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο κ. Δραγασάκης ενημέρωσε την γραμματεία οτι η κυβερνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με τους εταίρους εως τις 19 Μαίου, πλην όμως βρέθηκε αναγκασμένος να αποχωρήσει απογοητευμένος από την συνεδριαση, η οποία συνεχίστηκε.

Ανακοίνωση της πολιτικής γραμματείας

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

«Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η κυβέρνηση, κατέστη σαφές- τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό της χώρας- ότι η εντολή του ελληνικού λαού είναι δεσμευτική και αποτελεί την πυξίδα στις διαπραγματεύσεις.

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης είναι και κόκκινες γραμμές του ελληνικού λαού, εκφράζουν τα συμφέροντα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των αγροτών και της νεολαίας.


Εκφράζουν την ανάγκη της χώρας να μπει σε ένα νέο δρόμο ανάπτυξης, με πυρήνα της την κοινωνική δικαιοσύνη και την αναδιανομή του πλούτου.

Η επιμονή των δανειστών να εφαρμόσουν το μνημονιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό πολιτικών πιέσεων και χρηματοδοτικής ασφυξίας στη χώρα, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την έννοια της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στην Ευρώπη. Εκφράζει την εμμονική προσήλωση στη λιτότητα που αποδομεί το κοινωνικό κράτος, την ολιγαρχική διεύθυνση των ευρωπαϊκών υποθέσεων σε κλειστές αίθουσες ανεπηρέαστες από την κοινωνική βούληση, οι οποίες στρώνουν το έδαφος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Οι απαιτήσεις αυτές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τον ελληνικό λαό που αγωνίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια για να μπει τέλος στις εγκληματικές πολιτικές των μνημονίων. Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους ευρωπαϊκούς λαούς και από τις προοδευτικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Οι πολίτες της Ελλάδας και της Ευρώπης δεν είναι οι παθητικοί καταναλωτές των ειδήσεων των 8, αντίθετα πιστεύουμε ότι μπορούν να είναι συμπρωταγωνιστές σε μια διαπραγμάτευση που αφορά την κοινή μοίρα όλων μας στην κλίμακα της Ευρώπης και του κόσμου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει κάθε δυνατή πρωτοβουλία για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και των ευρωπαϊκών λαών. Σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, αλλά και σε όλες τις χώρες τις Ευρώπης οι βουλευτές, ευρωβουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθούν μαζί με τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τις αλληλέγγυες με αυτόν δυνάμεις σε ένα πλατύ κάλεσμα κινητοποίησης για την νίκη της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας.

Τώρα είναι η ώρα να μπουν οι ίδιοι οι λαοί στην μάχη.

Θα νικήσουμε».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk