Σημαντική στιγμή χαρακτήρισε την επανέναρξη της «Ωρας του Πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, για τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο πλαίσιο για την παιδεία, ενώ υπεραμύνθηκε της επιστροφής των αιωνίων φοιτητών υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν κανένα κόστος για το Πανεπιστήμιο.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η καταγγελία του Ποταμιου για τα Πρότυπα σχολεία είναι άνευ περιεχομένου.

Οσον αφορά στην ερώτηση που κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «Όραμά μας δεν είναι η δημόσια διοίκηση να ορίζεται από το κομματικό κράτος».

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού στην ερώτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων σχετικά με την επιλογή των περιφερειακών διευθυντών: «Ορίστηκαν από την κυβέρνησή σας 13. Οι 11 από αυτούς είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Κάνετε αυτά που και το προηγούμενο καθεστώς έκανε».

Η απάντηση του κ. Τσίπρα ήταν η εξής: «Ανοίγετε κ. Θεοδωράκη ένα θέμα για τους περιφερειακούς διευθυντές και ρωτήσατε κάποια στιγμή τον βουλευτή σας κ. Χάρη Θεοχάρη και πρώην Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων ο οποίος έπαιρνε e-mail για να διορίζει εφοριακούς και αυτός είναι στις τάξεις σας και γι’ αυτό δεν έχετε απαντήσει».

Και πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: «Όραμά μας δεν είναι η δημόσια διοίκηση να ορίζεται από το κομματικό κράτος και εκεί θα κριθούμε, αλλά αφήστε μας να κριθούμε».



Η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση, που θα απαντήσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, έχει κατατεθεί από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Νίκο Νικολόπουλο και αφορά στο θέμα της διαπλοκής.

Αναφορικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων, για το οποίο έχουν κατατεθεί επίκαιρες ερωτήσεις, από το Μέγαρο Μαξίμου γίνεται γνωστό ότι θα διεξαχθεί εκτενής συζήτηση στη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της διαπραγμάτευσης.

Η «Ώρα του Πρωθυπουργού» είχε ουσιαστικά καταργηθεί την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο.