Για τα κεφτεδάκια: Ψιλοκόβω 1 κρεμμύδι και το σοτάρω στο τηγάνι με ελάχιστο έ.π. ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Ψιλοκόβω 1/2 ματσάκι δυόσμο, 1/2 ματσάκι μαϊντανό, 50 γρ. σταφίδες, 5- 6 αποξηραμένα βερίκοκα, μουλιασμένα σε νερό, και 10-15 κουκουναρόσπορους. Τα ανακατεύω σε ένα μπολ μαζί με 1 κιλό χοιρινό κιμά, αλατοπιπερώνω, προσθέτω 1 πρέζα κανέλα και 1 πρέζα μπαχάρι σε σκόνη, 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη, λίγο έ.π. ελαιόλαδο και
3 κρόκους αβγών. Ανακατεύω καλά τα υλικά μου και πλάθω κεφτεδάκια.

Για το κρεμμυδόψωμο: Κόβω σε φέτες 3 μεγάλα κρεμμύδια και τα βάζω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νεράκι και έ.π. ελαιόλαδο. Μόλις εξατμιστεί το νερό, τα τσιγαρίζω στο λάδι και προσθέτω 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

Για τη ζύμη: Σε μια μπασίνα ανακατεύω 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 100 ml έ.π. ελαιόλαδο,150 ml γάλα, 30 γρ. νωπή μαγιά και 6 γρ. αλάτι. Απλώνω σε τετράγωνο ταψί και αφήνω για 30- 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Στρώνω επάνω τα κρεμμύδια και 20-30 απύρηνες ελιές κομμένες στα δύο. Ψήνω στον φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά.

Κόβω το ψωμί σε μικρά τετραγωνάκια και τηγανίζω τα κεφτεδάκια σε μπόλικο καυτό ηλιέλαιο. Σερβίρω τα κεφτεδάκια καρφωμένα με μια οδοντογλυφίδα και μια ελιά, επάνω στα κρεμμυδόψωμα. Συνοδεύω με λίγα φυλλαράκια baby ρόκας
ή βασιλικού (υλικά για 5-6 άτομα).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.