Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ιωαννίνων για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών θα διαβιβαστεί το πόρισμα της διενεργηθείσας διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ) για την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων.
Επίσης, θα αποσταλούν τα επίσημα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – «Δήμητρα» (ΕΛΓΟ-«Δήμητρα»), καθώς και ο σχηματισθείς φάκελος με τις 17 μαρτυρικές καταθέσεις που έλαβε η επιτροπή του οργανισμού. Το ίδιο υλικό θα διαβιβαστεί και στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.
Ειδικότερα, το ΔΣ του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» αποφάσισε το απόγευμα της Δευτέρας, ύστερα από πεντάωρη συνεδρίαση, τα εξής:
1. Την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.
2. Την προσωρινή άσκηση καθηκόντων διευθυντή από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, δρα Κωνσταντίνο Μαλλίδη.
3. Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων με μοναδικό θέμα συζήτησης «Λειτουργία της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων».
4. Τη άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών της Σχολής για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων, σύμφωνα και με τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.
5. Το ΔΣ σε επόμενη συνεδρίασή του θα αξιολογήσει περαιτέρω τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.
6. Ο πρόεδρος του ΔΣ θα ενημερώσει για την απόφαση αυτή την οικογένεια του μαθητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας στην οικογένεια την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και όλου του στελεχικού δυναμικού του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» στις δύσκολες ώρες που περνούν τα μέλη της.
Όπως επεσήμανε στο «Βήμα» μέλος του ΔΣ του ΕΛΓΟ-«Δήμητρα» που συμμετείχε στη συνεδρίαση, από το πόρισμα προκύπτει ότι υπήρξαν φαινόμενα ενδοσχολικής βίας στη Γαλακτοκομική Επαγγελματική Σχολή Ιωαννίνων, για τα οποία είχε ενημερωθεί η οικογένεια του εξαφανισθέντος. Μάλιστα, από τον περασμένο Μάρτιο είχαν ενημερωθεί οι καθηγητές και ο φύλακας της σχολής, ώστε να έχουν αυξημένη προσοχή, ενώ είχε ζητηθεί και η βοήθεια κοινωνιολόγου.