Παροξυσμός και εκλογές

Βρισκόμαστε στη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Ο πολιτικός στόχος δύσκολος. Μοιάζει ανέφικτος.

Παροξυσμός και εκλογές | tovima.gr
Βρισκόμαστε στη διαδικασία εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Ο πολιτικός στόχος δύσκολος. Μοιάζει ανέφικτος.
Η υπόθεση που υποστηρίζει ότι η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας μάς οδηγεί σε νέα πολιτική φάση δεν ευσταθεί. Ο πολιτικός κύκλος που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 και βαίνει στο τέλος του μόνο με βουλευτικές εκλογές μπορεί να ολοκληρωθεί.
Τα δύο τελευταία χρόνια, με την Αξιωματική Αντιπολίτευση να προτάσσει τον παροξυσμό της σύγκρουσης, οι πολιτικές δυνάμεις εγκλωβίστηκαν σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση. Σε μια αντιπαράθεση προσανατολισμένη στον στενό ορίζοντα του παρόντος. Με τις τακτικές και τα στρατηγήματα να υποκαθιστούν αποφάσεις και στρατηγική για τη μακρά και δύσκολη πορεία. Σπαταλώντας ανθρώπινους πόρους και πολιτική ενέργεια για τις ανάγκες του 24ώρου.
Αυτή η συνθήκη του διαρκούς και τυφλού παροξυσμού πρέπει να αναιρεθεί. Το τέλος του παροξυσμού της σύγκρουσης, που η λαϊκή ψήφος θα ορίσει την τροπή του, θα απελευθερώσει ιδέες, δυνάμεις και πρόσωπα. Την Κυριακή, το βράδυ των εκλογών, όταν πια αυτός ο παροξυσμός θα έχει διαγραφεί με τη λαϊκή απόφαση, η επόμενη μέρα μπορεί να έχει τα χαρακτηριστικά μιας νέας αρχής. Ετσι μόνο, θα αφήσουμε οριστικά πίσω μας τον πολιτικό κύκλο που τελειώνει και μπορούμε να επιταχύνουμε την αναγκαία για τη χώρα πολιτική ανασυγκρότηση.
Μόνο οι εκλογές ισοπεδώνουν και διαγράφουν σωτηριολογικά κηρύγματα και αιχμαλωτιστικές ιδεοληψίες.
Ο κ. Λευτέρης Κουσούλης είναι πολιτικός επιστήμονας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk