Νέος δήμαρχος Καισαριανής εξελέγη ο Ηλίας Σταμέλος

Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη δήμαρχος Καισαριανής ο Ηλίας Σταμέλος, υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο τον Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ). Στον δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων δήμαρχος παραμένει βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ Κων.Καραγιάννης, ενώ στον δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας προηγείται ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πανωλιάσκος.

Με 205 ψήφους διαφορά και 67% αποχή εξελέγη δήμαρχος Καισαριανής ο Ηλίας Σταμέλος, υποστηριζόμενος από τη Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), παίρνοντας τον δημαρχιακό θώκο από τον Γιώργο Κοντόσταυλο (υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κ. Σταμέλος εξελέγη με 3.933 ψήφους έναντι 3728 ψήφων που έλαβε ο κ. Κοντόσταυλος, ο οποίος είχε αναδειχθεί δήμαρχος βάσει των αποτελεσμάτων της κάλπης του Μαΐου.

Τα άκυρα ανήλθαν σε 114 και τα λευκά σε 155. Ψήφισαν 7.930 από τους 23.833 δημότες Καισαριανής.

Οι δημότες Καισαριανής κλήθηκαν να επιλέξουν για τη νέα τοπική διοίκηση ανάμεσα στη Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής (ΣΥΡΙΖΑ) και τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής (ΚΚΕ) με υποψήφιο δήμαρχο τον Ηλία Σταμέλο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είχε λάβει την τρίτη θέση και είχε τεθεί εκτός β’ γύρου για μόλις μία ψήφο. Η παράταξη είχε από την αρχή ενημερώσει ότι θα καταθέσει ένσταση, υποστηρίζοντας ότι στην καταμέτρηση ψήφων του α’ γύρου υπήρξαν ψηφοδέλτιά της που καταμετρήθηκαν κακώς ως άκυρα.

Στο δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων, όπου σημειώθηκε 50% αποχή, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα δήμαρχος παραμένει ο εκλεγείς στις πρόσφατες εκλογές Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

Ο κ. Καραγιάννης είχε εκλεγεί δήμαρχος λαμβάνοντας 62,26% τη β’ Κυριακή και 47,37% την α’ Κυριακή των εκλογών. Ο τρίτος σε ψήφους Σάββας Αθανασίου (25,27% την α’ Κυριακή) ήταν ο υποψήφιος που είχε προσφύγει προκαλώντας την σημερινή ψηφοφορία.

Σε ό,τι αφορά το δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας (ο μεγαλύτερος σε έκταση μεταξύ των τριών όπου έγιναν επαναληπτικές εκλογές) με καταμετρημένα τα 10 από τα 39 εκλογικά τμήματα προηγείται ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Πανωλιάσκος.

Ακολουθεί η Ιωάννα Κριεκούκη (υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ) και τρίτος έρχεται ο νυν δήμαρχος Γιώργος Δρίκος, ο οποίος υποστηρίζεται από τη ΝΔ.

Στις εκλογές της περασμένης άνοιξης, ο κ. Δρίκος είχε εκλεγεί δήμαρχος Μάνδρας λαμβάνοντας το 51,88% την β’ Κυριακή και 38,01% την α’ Κυριακή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk