Υπουργείο Περιβάλλοντος: Αναζητείται λύση για τα εγκαταλελειμμένα κτίρια

Λύση στο πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων αναζητεί το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω της κάλυψης του νομοθετικού κενού για τη διαχείρισή τους στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Λύση στο πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων κτιρίων αναζητεί το υπουργείο Περιβάλλοντος μέσω της κάλυψης του νομοθετικού κενού για τη διαχείρισή τους στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης- Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης τους καλεί την Πέμπτη σε συνάντηση προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

«Το ενδιαφέρον του ΥΠΕΚΑ σε σχέση με το θέμα, επικεντρώνεται στη δημιουργία ζωντανού αστικού ιστού στις πόλεις όπου υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε για το θέμα αυτό ο κ. Μανιάτης.

Ωστόσο, πρόσθεσε, «ο στόχος αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξεύρεση πόρων για τις παρεμβάσεις, γεγονός που καθιστά αναγκαία την εξέταση της δυνατότητας εκμετάλλευσης των ακινήτων μετά την αποκατάσταση και για όσο διάστημα απαιτείται, ώστε να καλύπτεται τουλάχιστον η δαπάνη των εργασιών».

Υπενθυμίζεται από το ΥΠΕΚΑ ότι για τον σκοπό αυτόν το υπουργείο επεξεργάστηκε σχέδιο νόμου, το οποίο προέκυψε έπειτα από ενδελεχή μελέτη από κοινή Ομάδα Εργασίας του υπουργείου και του Δήμου Αθηναίων και Ερευνητική Ομάδα του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνο τον καθ. Ν. Τριανταφυλλόπουλο, του Ιδρύματος Ωνάση (ΚΙΑΣΩ).

«Επιδιώκουμε και προσβλέπουμε στη συνεργασία όλων των συναρμόδιων υπουργείων, φορέων και υπηρεσιών, ώστε το ζήτημα να αντιμετωπισθεί ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά. Προς όφελος πρωτίστως των τοπικών κοινωνιών, με τη βελτίωση του αστικού ιστού και την ενίσχυση της οικοδομικής και οικονομικής δραστηριότητας»
, κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Μανιάτης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk