Μικρολίμανο: «Παγώνουν» οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων

«Παγώνει» , σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στο Μικρολίμανο που επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου.

«Παγώνει» , σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στο Μικρολίμανο που επρόκειτο να γίνει την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου. Είχε προηγηθεί τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με την οποία προτείνει να διατηρήσουν τις κατασκευές τους τα καταστήματα στο Μικρολίμανο μέχρι την έγκριση των μελετών ανάπλασης της περιοχής. Η τροπολογία ψηφίστηκε την Πέμπτη.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος προτείνει, «προς αποφυγή της διαιώνισης της υφιστάμενης κατάστασης, που παρεκκλίνει της κείμενης χωροταξικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας» να οριστεί ανώτατη προθεσμία 12 μηνών από την ψήφιση της διάταξης, μέσα στην οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι σχετικές μελέτες ανάπλασης όσο και η μετεγκατάσταση των κατασκευών.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, «οι διοικητικές κυρώσεις και τυχόν πρωτόκολλα κατεδάφισης για τις υφιστάμενες κατασκευές κατά μήκος της οδού Ακτή Κουμουνδούρου επί της ζώνης αιγιαλού και παραλίας στην περιοχή Μικρολίμανο, του Δήμου Πειραιώς, αναστέλλονται μέχρι την έγκριση των σχετικών μελετών αναπλάσεως της περιοχής από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και το αργότερο μέχρι την αποκλειστική προθεσμία των 12 μηνών από την ψήφιση του παρόντος».

Θα πρέπει, επίσης, «εντός αποκλειστικής προθεσμίας 12 μηνών από την ψήφιση του παρόντος να έχει ολοκληρωθεί η μεταστέγαση των δραστηριοτήτων που στεγάζονται στις ως άνω κατασκευές».

Υπενθυμίζεται πως τις προηγούμενες ημέρες είχε φτάσει στα χέρια των καταστηματαρχών έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής το οποίο τους γνωστοποιούσε ότι στις 27 Νοεμβρίου στις 09.00 θα γίνουν κατεδαφίσεις κτισμάτων που έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα.

Αντιπροσωπεία των επιχειρηματιών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και σύμφωνα με πληροφορίες του ζήτησαν να μεσολαβήσει έτσι ώστε οι εργασίες κατεδάφισης να μετατεθούν για μετά τις γιορτές.

Πηγές του Δήμου Πειραιά σημείωναν προς «Το Βήμα» ότι ο κ. Μώραλης θα ζητούσε ένα χρόνο αναστολής των εργασιών και δήλωναν αισιοδοξία ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί. Αντίστοιχη περίπτωση αντιμετώπισαν οι αρμόδιες αρχές και στον Σχινιά, όπου με τροπολογία στο νομοσχέδιο για τα δάση τον περασμένο Αύγουστο έδωσε παράταση για ένα χρόνο στην κατεδάφιση αυθαίρετων κτισμάτων.

Παράλληλα συμπλήρωναν ότι ο δήμαρχος θα παρουσιάσει ένα σχέδιο συνολικής ανάπλασης της περιοχής.

Υπενθυμίζεται πως για το θέμα στα τέλη Οκτωβρίου ο δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, αλλά παράλληλα δεν θα πρέπει να πληγεί και η οικονομία της περιοχής, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk