Βούλτεψη:Κλήθηκαν να καταγραφούν οι Σύροι πρόσφυγες αλλά δεν ήρθαν

Την 4η ημέρα απεργίας πείνας διανύουν περίπου 200 Σύροι στο Σύνταγμα, οι οποίοι βρίσκονται εκεί σε καθιστική διαμαρτυρία από τις 19 Νοεμβρίου, διεκδικώντας να υπαχθούν στο καθεστώς πρόσφυγα. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε σήμερα, Πέμπτη ότι οι Σύροι έχουν κληθεί τρεις ή τέσσερις φορές να καταγραφούν προκειμένου να λάβουν το καθεστώς πρόσφυγα, αλλά δεν προσήλθαν.

Την 4η ημέρα απεργίας πείνας διανύουν περίπου 200 Σύροι στο Σύνταγμα, οι οποίοι βρίσκονται εκεί σε καθιστική διαμαρτυρία από τις 19 Νοεμβρίου, διεκδικώντας να υπαχθούν στο καθεστώς πρόσφυγα.

Πολλοί από τους Σύρους, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω του πολυετούς εμφυλίου πολέμου, ζητούν στέγη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μεταξύ τους υπάρχουν περίπου 40 παιδιά. Ωστόσο, προς το παρόν δεν έχει βρεθεί λύση για το πρόβλημα της στέγασής τους, ούτε καν προσωρινή.

Αρκετοί άλλοι από τους πρόσφυγες διεκδικούν να φύγουν με νόμιμο τρόπο από την Ελλάδα για άλλες χώρες -κυρίως τη Γερμανία- όπου έχουν συγγενείς, όπως λένε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε σήμερα, Πέμπτη ότι οι Σύροι έχουν κληθεί τρεις ή τέσσερις φορές να καταγραφούν προκειμένου να λάβουν το καθεστώς πρόσφυγα, αλλά δεν προσήλθαν.

Σύμφωνα με την ίδια, οι Σύροι θα λάβουν το καθεστώς πρόσφυγα, καθώς «η προέλευση από τη Συρία και μόνο δίνει την ιδιότητα του πρόσφυγα».

Εκπρόσωποι των Σύρων προσφύγων θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή στις 12:00 στο Σύνταγμα, ενώ διοργανώνεται συγκέντρωση αλληλεγγύης την Κυριακή στις 16:00 στο Σύνταγμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk